معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن

معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن

نوشته شده در: ۱۴۰۱/۸/۲۲ یکشنبه
|
زمان مطالعه : 7 دقیقه

لوله پلیکا همان لوله های UPVC هستند که در برابر فشار و صدمات مقاومت بالایی دارند و از طول عمر بالایی نیز بهره می برند. دراین مطلب به معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن میپردازیم.

  • 7 دقیقه
  • 0 نظر
  • 1544 بازدید
معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن

معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن

این روزها دیگر نقش لوله ها و اتصالات آن در صنعت ساختمان سازی بسیار زیاد است و این مسئله باعث شده است، تا لوله ها و اتصالات از نظر جنس و کاربرد در انواع مختلفی تولید گردند. موضوع اصلی مقاله معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن می باشد. پس با ما همراه باشید، تا آگاهی ها و اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.

 

لوله پلیکا چیست؟

لوله پلیکا، که با نام پولیکا برای بیشتر مردم آشناست، همان لوله های UPVC هستند. لازم است بدانید، که این لوله ها با رنگ طوسی که دارند در میان مردم بسیار کاربردی محسوب می شوند. بی شک تصور اکثر افراد بر این است، که پلیکا جنس این نوع لوله محسوب می شود در حالی که نام برند معروف این نوع لوله، پولیکا می باشد. در واقع لوله‌ های پولیکا، تمامی خواص و ویژگی ‌های مواد UPVC را دارند و در برابر فشار و صدمات مقاومت بالایی از خود نشان می دهند، به علاوه از طول عمر بالایی نیز بهره می برند. ناگفته نماند، که این لوله ها در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل برای محافظت از سیم برق و هدایت خطوط فاضلاب بسیار کاربرد دارند. امروزه استفاده کردن از لوله پلیکا در تمام صنایع کاربرد دارد و استفاده کردن از آن روز به روز در حال افزایش است.

 

لوله پلیکا چیست؟

 

انواع لوله پلیکا و اتصالات آن

  1. زانوها

نوعی از اتصالات پلیکا که در هنگام لوله کشی برای تغییر مسیر یا زاویه دادن لوله ها، مورد استفاده قرار می گیرند زانوها می باشد. در اصل زانو ها در سه زاویه 45 و 5/87 و 90 درجه موجود می باشد. که با نام های تجاری زانوی 45 درجه و سه راه خم و زانوی 90 درجه در نام گذاری شده اند.

 

زانویی پلیکا

 

  1. سه راهی ها

برای انشعاب گیری یا تغییر مسیر لوله پلیکا، سه راهی ها را به کار می برند. سه راه پلیکا در سه زاویه 45 و5/87 و 90 درجه موجود می باشد. یکی دیگر از انواع سه راهی، سه راه تبدیل می باشد، که ضمن تغییر مسیر یا انشعاب گیری در مسیر لوله پلیکا، امکان تغییر سایز لوله را نیز فراهم می کند.

 

سه راهی پلیکا

 

  1. تبدیل ها

برای اتصال دو لوله پولیکا با سایزهای متفاوت به یکدیگر تبدیل ها را به کار می برند.

  1. سیفون ها

یکی دیگر از انواع اتصالات، که مانع از برگشتن فاضلاب و بوی بد به داخل ساختمان می شود، سیفون می باشد.  محل نصب سیفون پلیکا در خروجی راه آب، سرویس بهداشتی و آشپزخانه است. به طور معمول سیفون پلیکا در سایزهای 63، 90، 110 125 موجود می باشد.

 

سیفون پلیکا

 

  1. سه راه خم

این نوع از اتصالات پلیکا، به علت حذف نقاط مرده درون آن ها، سبب کاهش سر و صدای ناشی از عبور فاضلاب، جلوگیری از انسداد و تسهیل در حرکت فاضلاب می شود.

 

سه راه خم لوله پلیکا

 

  1. درپوش ها

از درپوش ها برای انسداد انتهای لوله پلیکا به طور دائم یا موقت استفاده می شود.

  1. بوشن ها

نوعی دیگر از اتصالات پلیکا، بوشن می باشد. بوشن ها استوانه ای شکل اند و در دو نوع ترمز دار و تخت موجود می باشند. در مجموع برای اتصال لوله های پلیکا که به حرارت نیاز ندارند، از بوشن های ترمز دار و برای تعمیر شکستگی های پلیکا و ایجاد انشعابات جدید، از بوشن های تخت استفاده می شود.

 

بوشن لوله پلیکا

 

  1. چهار راه ها

در بعضی از مسیرهای اصلی شبکه فاضلاب، جهت صرفه جویی در فضا و تعداد یک عدد اتصال چهار راه ها را به کار می گیرند.

 

چهار راهی پلیکا

 

  1. فلنج

فلنج پلیکا، در شبکه‌ های آبیاری تحت فشار و کشاورزی برای انتقال آب از چاه ‌ها به مکان مورد نظر، به دلیل هزینه ‌های بالا استفاده می شود. همچنین استفاده کردن از لوله‌ های پلیکا UPVC به علت سبکی وزن، راحتی در نصب، مقاومت در برابر خوردگی و قیمت مناسب ضرورت یافته است.

 

فلنج پلیکا

 

  1. کلاهک

از دیگر اتصالات پولیکا، کلاهک هواکش می باشد و از آن زمانی استفاده می شود، که لوله های هواکش حمام، هود آشپزخانه و سرویس بهداشتی به پشت بام ساختمان ها هدایت می شوند. به علاوه از این کلاهک ها، برای جلوگیری از ورود برگ درختان، باران و سایر موجودات زنده به داخل ساختمان استفاده می شود.

 

کلاهک پلیکا

 

  1. بست پولیکا

در واقع بست ها از مهم ترین قطعات در سیستم های لوله کشی به شمار می آیند، که آن ها را برای نگهداری لوله ها روی دیوار، مانعی برای انتقال لرزش لوله ها به ساختمان، مانعی برای انتقال تنش ساختمان به لوله و وسیله ای برای تنظیم مقدار حرکت لوله به کار می برند.

  1. اتصالات چسبی

اتصال چسبی لوله پولیکا و فیتینگ آن، پس از اندازه‌ گیری و ایجاد علامتی بر روی سطح لوله در زمان بریدن آن و زدن مقداری چسب پی ‌وی ‌سی بر روی محل مورد نظر برای اتصال انجام می ‌شود.

  1. اتصال سه راه دریچه بازدید

این نوع اتصال، یکی دیگر از اتصالات لوله پلیکا می باشد، که در موقع گرفتگی سیفون، لوله ها، زانویی ها و ... برای رفع گرفتگی و تمیزکردن، بدون نیاز به شکافتن ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. اتصال به روش پوش فیت

انواع زانویی ها و درپوش های لوله پلیکا در این روش برای فیت کردن یا جا زدن دو لوله به کار گرفته می شوند. به علاوه، این نوع اتصال از طریق سه راهی ها در لوله کشی فاضلاب و تهویه نیز به کار برده می شود.

  1. اتصال سیفون شتر گلویی

برای اتصالات سرویس بهداشتی، از اتصال سیفون شتر گلویی استفاده می شود.

  1. رابط برطرف کننده بو

این نوع اتصال را براى ارتباط سیفون به توالت و برای آب بندی محل اتصال به کار می گیرند و این رابط اتصال، بیشتر برای ارتباط دو لوله در تعمیرات کاربردی می باشد.

 

انواع لوله پلیکا از نظر فنی

  1. لوله پلیکاهایی که مقاومت ضعیفی دارند
  2. لوله پلیکای نیمه قوی
  3. لوله پلیکای قوی

 

  1. لوله پلیکاهایی که مقاومت ضعیفی دارند

این نوع لوله ها برای بخش تهویه و انتقال آب باران، مجتمع ها و مکان های مسکونی به کار می رود.

 

  1. لوله پلیکای نیمه قوی

این پلیکاها برای محافظت ساختمانی و بخش های فاضلابی کاربرد بسیار زیادی دارند.

 

  1. لوله پلیکای قوی

برای محافظت از کابل های برق، انتقال اسیدها و بازها و در کارخانه های بزرگ در جهت سیستم فاضلابی، لوله پلیکاهای قوی به کار می روند.

 

لوله پلیکای فشار قوی

 

فواید لوله های پلیکا

  • حفظ مواد آب
  • خاصیت عایقی لوله
  • مقاومت پلیکا نسبت به وزنش
  • سبک بودن پلیکا
  • تحمل وزن زیاد
  • منعطف بودن
  • مقاوم در برابر فلزها و واکنش های شیمیایی
  • تداوم، عدم تغییر رنگ در برابر فشار
  • قابلیت ثبات در دمای بالا و تغییر نکردن
  • مقاوم در برابر ضربه و آسیب
  • به صرفه از لحاظ هزینه و قیمت

 

کلام آخر

در مقاله مذکور در خصوص معرفی انواع لوله پلیکا و اتصالات آن، توضیحاتی را ذکر کردیم و به ویژگی های ناب این محصول پرداختیم. امیدواریم که محتوای تولیدی ما در این زمینه، بتواند مفیدترین اطلاعات را نصیب شما کند و در جای خود، راهنمایی های لازم را برایتان به عمل بیاورد.

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.