همه چیز درباره لوله کشی استخر، نکات، روش ها، مراحل
اگر قصد دارید در مورد لوله کشی استخر،روش ها ومراحل آن اطلاعات لازم را کسب نمایید،پیشنهاد می کنیم با این مقاله همراه باشید. یکی از مراحل ساخت استخر شامل ایجاد سیستم لوله کشی و تأمین آب استخر می شود. اینکه یک سیستم، کار تصفیه وگرمایش آب را به طور کامل انجام دهد به نحوه فرآیند نصب و وجود سایر تجهیزات مرتبط با آب در ساخت استخر بستگی دارد. ساختار استخر باید به گونه ای باشد که آب به طور صحیح در استخر جاری شود و همچنین امکان تنظیم دمای آب و تصفیه آن وجود داشته باشد.
تجهیزات لازم برای ساخت استخر
برای اینکه سیستم استخر به درستی عمل کند به تجهیزاتی از قبیل پمپ آب، فیلترینگ، پمپ تزریق کلر، سیستم تخلیه، اکسیژن دهی، آبگرمکن، سیستم روشنایی، پوشش استخر، آبنما و چشمه ها و سیستم امنیتی نیاز است. در ادامه مطلب در مورد هر کدام از این گزینه ها توضیحاتی مختصر ارائه می گردد.
پمپ آب
توان پمپ ها با توجه به ابعاد و نوع استخر متغیر است. از پمپ آب برای چرخاندن آب در استخر استفاده می شود.
آبگرمکن
در استخرهایی که نیاز به گرمایش آب دارند از آبگرمکن برای گرم کردن آب استفاده می شود.
فیلترینگ
برای تصفیه آب استخر از آلودگی ها به سیستم فیلترینگ نیاز است. فیلترها در انواع کربنی، ماسه ای و غیره در دسترس هستند.
پمپ تزریق کلر
برای تمیزی آب، وجود پمپ تزریق مواد ضدعفونی کننده ضروری است.
سیستم تخلیه
برای تخلیه آب اضافی استخر و تعویض آب در استخر از سیستم تخلیه استفاده می شود.
سیستم روشنایی
سیستم روشنایی تعبیه شده در استخر باید ضد آب باشد.
آبنما و چشمه ها
وجود آبنماها و چشمه ها ضرورت چندانی ندارد ولی محیط شنا را زیباتر و خنکتر می کنند.
سیستم اکسیژن دهی
ایجاد جریان آب و اکسیژن و ترکیب آبی به وسیله سیستم اکسیژن دهی صورت می گیرد.
پوشش استخر
برای محافظت از استخر در برابر آلودگی های محیطی از پوشش استخر استفاده می شود.
سختی گیر آب
برای اندازه گیری میزان سختی آب از دستگاه سختی گیر آب استفاده می شود.
سایر تجهیزات
در برخی استخرها برای جلوگیری از ورود غیرمجاز، انواع قفل و دوربین نصب می شود. هر نوع تجهیزات تعبیه شده در استخر باید به صورت حرفه ای نصب و راه اندازی شود تا ایمنی استخر و کیفیت آب استخر تأمین شود.
اقدامات اولیه برای لوله کشی استخر
قبل از هرگونه اقدام برای لوله کشی استخر باید از یک برنامه ریزی دقیق و اصولی برخوردار باشید. در این برنامه باید شرایط خاص استخر لحاظ شود ومتناسب با آن برای سیستم گردش آب و تصفیه آب استخر اقدامات لازم صورت بگیرد.
برای بهبود کیفیت آب و تصفیه مناسب آب استخر به مسیرهای جداگانه ورود و خروج آب نیاز است. درمرحله بعد انتخاب نوع لوله ها باید براساس نوع کاربری و مقاومت در برابر کلر باشد. همچنین ابعاد و اندازه قطر لوله ها باید با توجه به حجم استخر و میزان آب مصرفی باشد. با نصب سیستم گندزدایی در استخر می توان مصرف آب را کاهش داد و به بهبود کیفیت آب کمک کرد. محافظت از لوله های استخر در مقابل شرایط محیطی به وسیله عایق های استاندارد صورت می گیرد.
هزینه لوله کشی استخر
نوع استخر بر هزینه های لوله کشی تأثیر دارد. هر چه استخر پیچیدگی بیشتری داشته باشد قطعا هزینه های ساخت و نصب تجهیزات افزایش می یابد. البته ابعاد و اندازه استخر و نوع تجهیزات به کار رفته در استخر در افزایش هزینه ها نقش دارد. اینکه برای انجام لوله کشی استخر به چه تعداد نیروی ماهر نیاز است در افزایش هزینه ها مؤثر می باشد. بنابراین قبل از هر کاری بهتر است با متخصصان مجرب مشورت کنید تا تخمین دقیقی از هزینه ها در اختیار داشته باشید.
انواع لوله استخر
از لوله های مورد استفاده در سیستم لوله کشی استخر می توانیم به لوله های upvc، cpvc، pvc و لوله های پلی اتیلن اشاره کنیم. در حال حاضر از لوله های یو پی وی سی در تأسیسات استخر و جکوزی استفاده می شود. ویژگی های خاص همچون مقاومت در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی، لوله های upvc را به یک انتخاب مناسب برای سیستم لوله کشی استخر تبدیل نموده است. همچنین وزن سبک و قابلیت نصب آسان از دیگر ویژگی های منحصربه فرد این نوع لوله می باشد.
چند نکته مهم در لوله کشی استخر
در لوله کشی استخر باید به نوع لوله استخری، ابعاد مناسب لوله، کیفیت اتصالات استخری و محل نصب لوله ها توجه کرد. لوله های استخر باید در برابر پوسیدگی، زنگ زدگی، مواد شیمیایی همچون کلر و فشار آب مقاوم باشند. لوله های upvc یک انتخاب مناسب برای سیستم لوله کشی استخر محسوب می شوند.
در سیستم لوله کشی استخر هر چقدر از لوله هایی با ابعاد صحیح استفاده شود مشکلات مربوط به نصب و نگهداری لوله ها کمتر می شود. همچنین نحوه نصب لوله ها حائز اهمیت است تا در صورت بروز مشکل، دسترسی به لوله ها برای تعمیر راحت باشد.
انواع روش های لوله کشی استخر
لوله کشی استخر به چندین روش از جمله لوله کشی خطی، لوله کشی متقارن، لوله کشی نیمه متقارن و لوله کشی به صورت سری انجام می شود. در ادامه مطلب پیرامون هر روش توضیحاتی ارائه می گردد.
لوله کشی خطی
در این روش لوله ها به صورت یک خط طولانی از یک طرف به طرف دیگر استخر کشیده شده اند. این نوع لوله کشی برای استخرهای بلند و باریک مناسب است.
لوله کشی به صورت متقارن
در این روش لوله های ورودی و خروجی به صورت متقارن در دو طرف استخر تعبیه می شوند. از این لوله ها در استخرهایی استفاده می شود که دارای طراحی هندسی منظم هستند.
لوله کشی به صورت نامتقارن
در این روش ترتیب لوله های ورودی و خروجی به صورت نامتقارن است.
لوله کشی به صورت سری
برای استخرهای ساده و کوچک از این روش استفاده می شود چون به تجهیزات کمتری برای تنظیم جریان آب نیاز است و آب از یک لوله به لوله دیگر منتقل می شود.
مراحل اجرای لوله کشی استخر
1-نصب اسکیمر و خروجی های اصلی
اسکیمر و خروجی های اصلی مواد اضافی را به خارج از استخر یعنی لوله فاضلاب هدایت می کنند. به عبارتی وظیفه تخلیه و خروج آب و جمع آوری مواد زائد بر عهده اسکیمر و خروجی های اصلی است.
2-چسباندن لوله و اتصالات
فرآیند چسباندن اتصالات و لوله های استخر باید به طور صحیح انجام گیرد تا از هر گونه نشتی به دور باشد و سیستم به صورت درست عمل کند.
3- نصب لوله های خروجی اصلی
در مرحله نصب لوله ها از خروجی اصلی تا پمپ اگر نیاز به برش لوله یا خمیدگی لوله باشد با اره آهن بری این کار صورت می گیرد.
4-اتصال لوله های ورودی جریان آب
لوله های ورودی جریان آب برای رساندن آب به داخل استخر نصب می شوند.
5-بستن لوله ها با استفاده از درپوش
برای جلوگیری از ورود اجسام اضافی و گردوغبار به داخل لوله ها از درپوش استفاده می شود. البته بعد از اتمام لوله کشی درپوش لوله ها را برداشته و آنها را به پمپ متصل می کنند.
جمع بندی
در این مطلب به تجهیزات لازم برای ساخت استخر، اقدامات اولیه برای لوله کشی استخر، انواع لوله استخر، انواع روش های لوله کشی استخر، مراحل اجرای لوله کشی استخر و هزینه لوله کشی استخر اشاره کردیم. قیمت لوله کشی استخر هم تحت عوامل مختلفی مانند نوع استخر، ابعاد و اندازه استخر، تجهیزات مورد استفاده در لوله کشی استخر و تعداد نیروی مورد نیاز جهت اجرا متغیر خواهد بود.
توجه داشته باشید که استفاده از اتصالات و لوله های باکیفیت باعث کارایی صحیح سیستم لوله کشی استخر می شود.