بهترین روش لوله کشی ساختمان و نکات مهم آن

بهترین روش لوله کشی ساختمان و نکات مهم آن

نوشته شده در: ۱۴۰۱/۸/۱۴ شنبه
|
زمان مطالعه : 6 دقیقه

با توجه به تنوع روش های لوله کشی آب در ساختمان این بار قصد داریم در این مقاله بهترین روش لوله کشی ساختمان و نکات مهم آن را بررسی کنیم.

  • 6 دقیقه
  • 0 نظر
  • 584 بازدید
بهترین روش لوله کشی ساختمان و نکات مهم آن

از جمله اقدامات مهم و اساسی که پیش از آغاز پروژه های ساختمانی در نظر گرفته می شود، انتخاب شیوه مناسب لوله کشی و تهیه تجهیزات لازم برای انجام کار می باشد. در اصل لوله کشی ساختمان با روش های متفاوتی قابل اجرا کردن می باشد که ما در این مقاله می خواهیم به بهترین روش لوله کشی ساختمان و نکات مهم آن اشاره کنیم.

 

روش های لوله کشی آب ساختمان

  1. روش لوله کشی سنتی آب
  2. روش لوله کشی انشعابی آب
  3. روش لوله کشی کلکتوری آب
  4. بهترین روش لوله کشی ساختمان

 

روش های لوله کشی آب ساختمان

 

روش لوله کشی سنتی آب

قدیمی ترین شیوه ای که از گذشته تا به امروز بسیار مورد استفاده قرار گرفته است، لوله کشی آب ساختمان به روش سنتی می باشد. در این روش ساختمان ها را به دو شیوه روکار و توکار لوله کشی می کردند و برای لوله کشی آب گرم و سرد اغلب از لوله های آهنی استفاده می کردند. اگر چه این روش از لوله کشی مزیت هایی نیز دارد، اما با توجه به آنکه لوله های فلزی و فولادی به مرور زمان دچار پوسیدگی می شوند و وزن زیای نیز دارند، دیگر از آن ها برای لوله کشی آب ساختمان استفاده نمی شود.

 

خرید لوله و اتصالات

 

روش لوله کشی انشعابی آب

این روش جزء روش های جدید لوله کشی به شمار می رود که بر سر راه لوله و اتصالات اصلی آب پس از ورود به ساختمان، کنتور قرار داده می شود. دلیل نام گذاری این روش از لوله کشی به این خاطر است که برای لوله کشی و انتقال آب به هر بخش از ساختمان یک انشعاب گرفته می شود و در انتها نیز لوله ها به یکدیگر متصل می شوند. این روش از لوله کشی نیز به دو روش توکار و روکار قابل انجام می باشد؛ اما در میان لوله کشی آب سرد و گرم آن ها تفاوتی وجود ندارد؛ به عبارت دیگر برای لوله کشی آب گرم، تنها از لوله اصلی ساختمان برای ورود به سیستم حرارتی ساختمان گرفته می شود. به عنوان نکته ای مهم لازم است بدانید که اگر لوله های منشعب شده از رایزر اصلی را زیر مصالح ساختمانی عبور دهیم، شکل لوله کشی به صورت توکار انجام خواهد گرفت. تحت چنین شرایطی این نوع لوله کشی را نمی توان در ساختمان های در حال سکونت بدون کنده کاری اجرا کرد؛ اما اگر لوله های آب سرد و گرم منشعب شده را بر روی سطح خارجی دیوار نصب کنیم، شیوه لوله کشی به شکل روکار نیز قابل انجام می شود.

 

روش لوله کشی کلکتوری آب

این شیوه پیشرفته و مدرن لوله کشی آب، با اسم روش کلکتوری شناخته می شود، چرا که در آن ابزاری به نام کلکتور استفاده می کنند. این روش بر خلاف رو ش های سنتی و انشعابی در یک ساختمان به صورت جداگانه قابل انجام می باشد. برای این منظور لوله اصلی آب پس از وارد شدن به داخل ساختمان وارد کلکتور می شود و سپس از آن انشعاب گرفته می شود. از دیگر تفاوت های روش کلکتوری با روش سنتی و انشعابی لوله کشی این است که این روش تنها به صورت لوله کشی توکار قابل اجرا کردن می باشد.

 

روش لوله کشی کلکتوری آب

 

بهترین روش لوله کشی ساختمان

در مجموع با تعریف هایی که از انواع روش های لوله کشی شد، باید گفت که برای انتخاب بهترین روش لوله کشی ساختمان، ابتدا باید به نوع سازه توجه شود و سپس عوامل دیگری همچون سرعت انجام کار، کیفیت کار و هزینه های مربوط به لوله کشی و تعمیرات احتمالی آن ها در نظر گرفته شوند. منظور از شکل سازه این است که ساختمان در حال ساخت است و یا در حال سکونت می باشد. این عامل مهم نقش به سزایی در انتخاب روش لوله کشی برای ساختمان دارد. به ویژه اگر بخواهید در یک طبقه مجزا اقدام به لوله کشی نمایید.

 

بهترین روش لوله کشی ساختمان

 

نکات مهم در خصوص لوله کشی ساختمان

  • در لوله کشی ساختمان باید از لوله هایی با سایز و اندازه مناسب استفاده شود. تا بدین صورت سر و صدا یا خوردگی لوله ها شکل نگیرد.
  • برای لوله کشی آب ساختمان باید از لوله هایی استفاده شود که به خوبی بتوانند دما، فشار و سرعت آب را تحمل کنند.
  • به عایق بندی مناسب لوله های آب سرد و گرم در لوله کشی ساختمان باید توجه شود. چرا که عایق بندی صحیح لوله ها مانع ترکیدگی لوله های آب سرد و از بین رفتن حرارت لوله های آب گرم می شود.
  • در سیستم لوله کشی ساختمان باید به میزان مناسب فشار آب توجه شود؛ زیرا فشار پایین می تواند، استفاده از آب سرد را دشوار سازد و فشار بالا نیز ممکن است، موجب ترکیدگی لوله ها شود.
  • سیستم لوله کشی آب ساختمان باید به نوعی انتخاب و اجرا شود که لوله ها تا حد ممکن به تجهیزات آبی ساختمان نزدیک باشند. چون که هر چه این فاصله بیشتر باشد، طول لوله ها نیز بیشتر خواهد شد و این امر موجب کاهش سرعت آب می شود و در مورد لوله های آب گرم نیز باید گفت که میزان دما کاهش می یابد.
  • از دیگر نکات مهم در لوله کشی ساختمان ها، دقت کردن به فشار معکوس (سیفوناژ) است. سیفوناژ به معنی برگشت جریان در سیستم لوله کشی است. فشار معکوس و ایجاد جریان در جهت عکس جریان هنگامی ایجاد می شود که فشار پایین دست از جریان اصلی بیشتر شود. برای جلوگیری از این پدیده روش های مختلفی همچون فاصله هوایی وجود داد.
  • لوله کشی توزیع آب مصرفی باید قبل از بهره برداری نهایی از طرف ناظر کاملاً ضدعفونی شود. برای این منظور لوله ها باید از هر گونه مواد زائد و اضافی پاک شوند. برای ضدعفونی کردن سیستم لوله کشی، باید لوله ها را با محلول کلر با غلظت 50 میلی گرم در لیتر پر کرد. سپس شیرها و دهانه های باز لوله ها را به مدت 24 ساعت ببندید و بعد لوله کشی را از محلول کلر خالی کرده با آب اشامیدنی دوباره شستشو دهید.

 

نکات مهم در خصوص لوله کشی ساختمان

 

آخرین کلام از مقاله

با توجه به مطالب فوق در خصوص بهترین روش لوله کشی ساختمان و نکات مهم آن، باید گفت که تنها با شناخت سازه و در نظر گرفتن مواردی نظیر سرعت انجام پروژه، هزینه انجام آن و کیفیت لوله کشی می توان بهترین روش لوله کشی را انتخاب نمود. در آخر امیدواریم که اطلاعات لازم را در خصوص موضوع مقاله کسب کرده باشید تا در هنگام لوله کشی ساختمانی هوشمندانه وارد عمل شوید. با تشکر از همراهی شما دوستان عزیز.

 

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.