راهنمای عیب یابی و مشکلات رایج فلاش تانک + آموزش تعمیر
فلاش تانک به عنوان یکی از اجزای حیاتی سرویس بهداشتی، نقش مهمی در بهداشت و تمیزی محیط ایفا می کند. با این وجود، بخاطر استفاده مداوم ممکن است دچار مشکل شود و نیاز به عیب یابی و تعمیر پیدا کند. در این مطلب به معرفی فلاش تانک می پردازیم سپس در مورد مشکلات فلاش تانک، علل بروز آنها و تعمیر و نگهداری فلاش تانک صحبت می کنیم.
فلاش تانک چیست؟
فلاش تانک به عنوان یک قسمت از سیستم توالت، تخلیه سریع و مؤثر آب از مخزن به کاسه توالت را فراهم می نماید. فلاش تانک معمولا در بالای حوضچه توالت قرار می گیرد و آب داخل آن با استفاده از یک دسته قابل فشار و از طریق لوله های اتصالی، به صورت یکدفعه به حوضچه توالت ریخته می شود. جریان آب، مواد موجود در حوضچه توالت را شستشو داده و باعث تمیز شدن حوضچه می گردد.
اگر قصد خرید دارید و میخواهید با بازههای قیمتی مدلهای مختلف آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم صفحه قیمت فلاش تانک را بررسی کنید تا انتخاب دقیقتری داشته باشید.
انواع فلاش تانک
فلاش تانک ها با توجه به نوع نصب به فلاش تانک روکار و توکار دسته بندی می شوند. فلاش تانک روکار، روی دیوار نصب می گردد در حالی که فلاش تانک توکار، درون دیوار قرار می گیرد. همچنین فلاش تانک از نظر نحوه تخلیه، به فلاش تانک یک زمانه و فلاش تانک دو زمانه تقسیم می شود. در نوع اول، تمام آب مخزن در یک بار تخلیه می شود ولی در نوع دوم، مقدار کمتری از آب مخزن در بار اول تخلیه شده و مقدار بیشتر آب در بار دوم تخلیه می گردد.
نحوه عملکرد فلاش تانک
در فلاش تانک، درپوش مانع سرازیر شدن آب می شود ولی با کشیدن ضامن، درپوش آزاد شده و آب سرازیر می شود. در این مرحله شناوری که به مخزن متصل می باشد درپوش را بالا نگه می دارد تا آب به صورت کامل خارج شود. بعد از این مراحل، درپوش مجددا روی لوله خروجی آب قرار می گیرد و در ادامه مخزن دوباره پر می گردد.
اجزای اصلی فلاش تانک
بخش های اصلی فلاش تانک شامل مخزن آب، شیر ورودی آب، فلوتر (شناور)، دکمه یا دسته تخلیه و شیر تخلیه است.
- مخزن آب
- شیر ورودی آب
- فلوتر یا شناور
- دسته تخلیه
- شیر تخلیه
مخزن آب
در مخزن، آب جهت شستشو ذخیره شده و کنترل جریان آب به داخل مخزن هم به وسیله شیر ورودی آب صورت می گیرد.
شیر ورودی آب
کنترل جریان آب به داخل مخزن به وسیله شیر ورودی آب انجام می گیرد.
فلوتر یا شناور
فلوتر یا شناور، سطح آب را در مخزن تنظیم می کند.
دسته تخلیه
با فشردن دکمه یا دسته تخلیه، آب از مخزن به داخل کاسه تخلیه می گردد.
شیر تخلیه
شیر تخلیه هم کنترل جریان آب از مخزن به کاسه را به عهده دارد.
مشکلات فلاش تانک و علل بروز آن ها
از مشکلاتی که معمولا در فلاش تانک به وجود می آید می توانیم به پر نشدن مخزن آب، عدم توقف جریان آب، نشتی آب از مخزن و عدم تخلیه کامل آب اشاره کنیم.
پر نشدن مخزن آب
پرنشدن مخزن آب به دلیل تنظیمات نادرست شناور، خراب شدن شیر ورودی یا شناور اتفاق می افتد. البته فشار کم آب یا وجود رسوبات در لوله ها می تواند باعث بروز این مشکل شود. برای رفع آن بهتر است فلوتر و مسیر ورودی آب را بررسی کنید و در صورت نیاز تنظیمات یا تعمیرات لازم را انجام دهید.
عدم توقف جریان آب
اگر بعد از پر شدن مخزن، آب همچنان جریان داشته باشد، مشکل از شیر تخلیه یا فلوتر می باشد. همچنین با خراب شدن فلوتر، آب بیش از حد وارد مخزن می شود و در نتیجه منجر به تخلیه بیش از حد می گردد.
نشتی آب از مخزن
نشتی آب از مخزن یکی از رایج ترین مشکلات فلاش تانک است. نشتی باعث می شود سطح آب مخزن پایین بیاد. در چنین مواقعی شناور جهت تنظیم سطح، دوباره آن را پر می کند. همین موضوع باعث افزایش مصرف آب می شود.
این مشکل معمولا به خاطر عدم تنظیم صحیح واشرها، خراب شدن واشرها و اتصالات داخلی و ایجاد ترک در مخزن به وجود می آید. البته در برخی مواقع، تجمع رسوبات درون سیستم منجر به نشتی آب از مخزن می شود. با تمیز یا تعویض کردن واشرها و اتصالات می توان از بروز چنین مشکلی پیشگیری کرد.
عدم تخلیه کامل آب
ابتدا بررسی کنید که کدام بخش های فلاش تانک در تخلیه آب نقش دارند. اهرم و شناور بیشتر از سایر بخش ها درگیر تخلیه آب هستند. دسته فشار یا اهرم مسئول باز شدن دریچه و تخلیه آب مخزن است. با این وجود، پر شدن مخزن آب، وظیفه فلوتر و شناور می باشد. برای اینکه بتوانید مشکل عدم تخلیه کامل آب را عیب یابی کنید باید از سلامت این دو قطعه مطمئن شوید.
توجه داشته باشید اگر بعد از فشردن دکمه تخلیه، آب به طور کامل تخلیه نگردد مشکل از شیر تخلیه است. البته جمع شدن رسوبات در مخزن هم می تواند باعث عدم تخلیه کامل آب شود.
روش های تعمیر فلاش تانک
- تعویض شیر ورودی آب
- تنظیم یا تعویض فلوتر
- تعویض واشرها و مهره ها
- تخلیه رسوبات از مخزن
- روش های نگهداری فلاش تانک
- تمیز کردن مخزن
- بررسی دوره ای قطعات
- استفاده از مواد ضد رسوب
تعویض شیر ورودی آب
اگر مخزن فلاش تانک پر نمی شود، ابتدا شیر ورودی را بررسی کنید، ممکن است شیر بسته یا مسدود شده باشد. در صورت خراب شدن شیر ورودی آب، می توانید آن را با یک شیر جدید جایگزین کنید. برای این کار باید آب اصلی بسته شود و سپس تخلیه مخزن صورت گیرد.
تنظیم یا تعویض فلوتر
در مواقعی که مخزن پر از آب شده ولی آب همچنان جریان دارد، باید فلوتر را بررسی کنید. در مواقعی که فلوتر به طور صحیح کار نمی کند می توانید آن را تنظیم و در صورت نیاز تعویض نمایید. با این کار از نشت آب جلوگیری می شود.
تعویض واشرها و مهره ها
گاهی نشتی آب به دلیل خرابی واشرها و مهره ها است، بهتر است این قطعات تعویض شوند.
تخلیه رسوبات از مخزن
اگر با مشکل تخلیه ناقص آب در فلاش تانک مواجه هستید باید برای تخلیه رسوبات از مخزن اقدام کنید. با استفاده از مواد ضد رسوب این مشکل رفع می شود.
روش های نگهداری فلاش تانک
با روش های نگهداری صحیح فلاش تانک می توانید از بروز مشکلات جلوگیری کرده و به افزایش عمر مفید آن کمک کنید. همچنین از ایجاد هزینه های تعمیر یا تعویض فلاش تانک پیشگیری کنید.
تمیز کردن مخزن
با تمیز کردن منظم مخزن از رسوبات و آلودگی ها، به عملکرد درست فلاش تانک کمک می کنید.
بررسی دوره ای قطعات
با بررسی دوره ای قطعاتی همچون فلوتر یا شیر ورودی می توانید از بروز مشکل جلوگیری کنید و در صورت نیاز اقدام به تعمیر یا تعویض قطعات نمایید.
استفاده از مواد ضد رسوب
با گذشت زمان شاهد تشکیل رسوب در مخزن خواهید بود، برای رفع این مشکل می توانید از مواد ضد رسوب استفاده کنید.
جمع بندی
فلاش تانک، یک مخزن ذخیره آب است که به تخلیه توالت و تمیزی آن کمک می کند. به این صورت که فشار و حجم آب تخلیه شده فلاش تانک باعث شستشو و تخلیه کاسه توالت می شود. با گذشت زمان و استفاده مداوم ممکن است که اجزای فلاش تانک دچار مشکل شوند. با روش های نگهداری فلاش تانک می توانید از تحمیل هزینه های اضافی جلوگیری کنید.
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است