استفاده از توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟

استفاده از توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟

نوشته شده در: ۱۴۰۱/۱۱/۶ پنج شنبه
|
زمان مطالعه : 7 دقیقه

در این مطلب به مقایسه ی اینکه توالت ایرانی بهتر است یا فرهنگی و همچنین با ویژگی‌ های هر یکی آشنا می شوید و می‌توانید بهترین توالت را طبق نیازتان تهیه کنید.

  • 7 دقیقه
  • 0 نظر
  • 1470 بازدید
استفاده از توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟

در مقایسه با گذشته، امروز در معماری مدرن ساختمان ها و در قسمت سرویس بهداشتی اغلب از توالت فرنگی استفاده می شود. هر یک از این دو توالت دارای مزایا و معایبی هستند بهتر است با این مزایا و معایب آشنا باشید تا بتوانید در انتخاب نوع توالت بهترین تصمیم را بگیرید. برای برخی از افراد انتخاب توالت چندان اهمیتی ندارد در حالی که اگر توجه داشته باشید شخص به طور متوسط بیش از شش ماه طول زندگی اش را روی کاسه توالت می گذارد. 

به همین دلیل نوع انتخاب توالت ارتباط مستقیم با سلامتی افراد دارد چون استفاده از توالت نامناسب باعث بروز مشکلاتی همچون کمردرد، درد مفاصل، مشکلات پوستی، مشکلات روده و مشکلات گوارشی می شود بنابراین افراد باید با داشتن اطلاعات لازم و آگاهی اقدام به انتخاب و خرید این وسیله بهداشتی نمایند. پیشنهاد  می کنیم با این مقاله همراه باشید در ادامه مطلب در مورد مزایای و معایب استفاده از توالت ایرانی و فرنگی صحبت خواهیم کرد.

 

استفاده از توالت فرنگی بهتر است یا ایرانی

 

مزایای و معایب استفاده از توالت فرنگی

 بهترین مزایای استفاده از توالت فرنگی عدم فشار به زانو و مفصل است. وضعیت بدن در نشستن بر روی توالت فرنگی مانند نشستن روی صندلی است به طوری که فرد در آن وضعیت بسیار راحت است. استفاده از توالت فرنگی برای افراد مسن و افرادی که دارای بیماری‌های مفصلی یا شکستگی هستند، بسیار مناسب است.

 با این وجود مدل نشستن بر روی توالت فرنگی شبیه صندلی است و همین وضعیت نشستن سبب می شود مجرای مقعد زاویه ۹۰ درجه به خود بگیرد و ماهیچه پایین مقعد جلوی مسیر خروج مدفوع از روده بزرگ را بگیرد در نتیجه فرد برای تخلیه روده باید فشار زیادی به خود وارد نماید. مطالعات نشان داده که این فشار باعث بروز مشکلاتی مانند بواسیر می شود. البته استفاده از توالت فرنگی در مکان های عمومی سبب انتقال برخی از بیماری‌های پوستی همچون تبخال و برخی از عفونت ها می گردد.

اگر از مشکلات روده، گوارش و یبوست رنج می برید پیشنهاد می کنیم از توالت ایرانی استفاده کنید. همچنین در مکان های عمومی برای پیشگیری از بیماری‌های پوستی و قارچی به جای استفاده از توالت فرنگی بهتر است که از توالت ایرانی استفاده کنید. برای افرادی که از مشکلات زانو درد و کمردرد رنج می برند استفاده از توالت فرنگی بهتر است. همچنین استفاده زیاد از توالت فرنگی نیز از نظر بهداشت پوست و گوارشی مشکلاتی را برای فرد ایجاد می کند به طوری که انسان با استفاده مداوم از توالت فرنگی دچار بیماری هایی همچون قولنج روده و کولیت می شود. البته ظهور این بیماری ها علاوه بر طرز نشستن فرد بر روی توالت فرنگی به نوع تغذیه و سلامت جسمانی وی نیز بستگی دارد.

 

مزایای و معایب استفاده از توالت فرنگی

 

مزایا و معایب استفاده از توالت ایرانی

از جمله مزایای استفاده از توالت ایرانی می توانیم به مدت زمان نشستن در توالت ایرانی اشاره کنیم. زمانی که افراد برای نشستن بر روی توالت ایرانی اختصاص می دهند به طور متوسط حدودا ۵۱ ثانیه است در حالی که این مدت زمان در توالت فرنگی به طور متوسط حدود ۱۱۴ تا ۱۳۰ ثانیه است. با نشستن فرد روی توالت ایرانی به قسمت شکم فشار وارد می شود و همین فشار کم باعث دفع راحت تر می شود و تخلیه راحت و کامل روده زمینه ابتلا به یبوست را کاهش می دهد همچنین در توالت های ایرانی تماس مستقیم بدن با توالت وجود ندارد.

در توالت ایرانی فرد به حالت چمباتمه زدن  می نشیند و همین نوع نشستن برای بدن ورزش محسوب می شود چون باعث می شود که گردش خون در بدن بهتر انجام گیرد و سبب تقویت پاها می گردد البته اگر تایم نشستن بر روی توالت ایرانی بیشتر از حد متوسط نباشد در غیراینصورت باعث ایجاد درد و خستگی پاها می شود. از جمله معایب استفاده از توالت ایرانی، حالت نشستن است نشستن طولانی مدت بر روی توالت ایرانی باعث فشار روی مفاصل زانو و پایین تنه می شود. افرادی که از بیماری آرتروز و درد مفاصل رنج می برند بهتر است از توالت ایرانی استفاده نکنند توصیه می کنیم که افراد مسن و افراد باردار هم از توالت ایرانی استفاده نکنند. استفاده دائمی از توالت های ایرانی باعث ایجاد پا درد و کمردرد می شود.

 

مزایا و معایب استفاده از توالت ایرانی

 

فیزیولوژی دفع چیست؟

طریقه نشستن در دستشویی بر زاویه آنورکتال موثر است، آنورکتال چیست؟ برای توضیحاتی در مورد آنورکتال بهتر است مقداری در مورد فیزیولوژی دفع صحبت کنیم.  انتهای روده بزرگ، عضله ای اسکلتی قرار دارد به این صورت که عضله ای به نام پوبورکتالیس به صورت ارادی منقبض و ریلکس می شود. این عضله همانند قلاب انتهای روده را احاطه کرده به طوری که وقتی فرد خود را منقبض می کند انتهای روده را میبندد تا جلوی خروج مدفوع و گاز گرفته شود. انتهای روده بزرگ با زاویه خاصی از سطح این عضله به بعد به مقعد منتهی می شود، این زاویه را زاویه آنورکتال می نامند. هنگامی که عضله پوبورکتالیس منقبض می شود، زاویه آنورکتال تنگ می شود و جلوی دفع را می گیرد. از همه این توضیحات نتیجه می گیریم که عضله  پوبورکتالیس  باید ریلکس شود  تا زاویه آنورکتال باز شود و مدفوع و گاز خارج شود.

 

وضعیت بدن در حین نشستن بر روی توالت

طریقه نشستن در دستشویی بر زاویه آنورکتال تاثیر گذار است و باید توجه داشته باشید که نشستن در دستشویی ایرانی و فرنگی باعث می شود که وضعیت زاویه بدن متفاوت باشد، این تفاوت باعث می شود که راه خروجی مدفوع بازتر یا بسته تر شود. وضعیت بدن در توالت ایرانی به این صورت است که زاویه آنورکتال  کاملا باز می شود و عضله پوبورکتالیس آزاد است و راه خروج مدفوع نیز باز می شود. در حالی که وقتی فرد از توالت فرنگی استفاده می کند زاویه آنورکتال زیاد باز نمی شود و در نتیجه دفع به طور کامل صورت نمی گیرد.

به عبارت دیگر نشستن بر روی توالت فرنگی باعث می شود که زاویه بدن یک زاویه ۹۰ درجه باشد و همین حالت باعث می‌شود که مشکلاتی همچون عفونت ادراری، دردهای موضعی، تحریک مکرر رکتوم و بواسیر یا هموروئید ایجاد شود. باید خاطر نشان سازیم که محققان میکروبیولوژیست آلمانی این یافته ها را تایید کرده اند.

به عقیده محققان نشستن به صورتی که کمر  حالت زاویه ۹۰ درجه به خود می گیرد نه تنها باعث تسریع روند دفع مدفوع از بدن نمی شود بلکه باعث طولانی شدن این فرایند می‌شود به عبارت دیگر وقتی بدن در حالت نشسته در وضعیت قائم یا زاویه ۹۰ درجه قرار می گیرد کانال مقعد به خوبی باز نمی شود در نتیجه روده به سختی و با سرعت کم مدفوع و گاز را تخلیه می نماید. عدم تخلیه کامل مدفوع باعث می شود فرد با فشارهای مکرر بر کف لگن سعی کند مدفوع را دفع نماید.  فشار های مکرر بر کف لگن یا همان زور زدن های زیاد  باعث آسیب های عضلانی می‌شود و الگوی دفع  از حالت طبیعی خود خارج می شود. عدم تخلیه کامل مدفوع از بدن نیز اختلالات بسیاری از قبیل یبوست به دنبال دارد.

 

وضعیت بدن در حین نشستن بر روی توالت

 

جمع بندی

پیشنهاد می کنیم که در معماری سرویس بهداشتی حتما هر دو توالت به طور همزمان تعبیه شود تا افرادی که دچار تکرر ادرار یا کهولت سن یا آسیب به مفاصل و درد زانو هستند بتوانند از توالت فرنگی استفاده کنند. خانم های باردار نیز در دوره بارداری برای حفظ سلامت ستون مهره ها و جلوگیری از کمردرد بهتر است که از توالت ایرانی استفاده نکنند. در هنگام استفاده از توالت فرنگی قبل از نشستن، محل نشستن را تمیز کنید تا احتمال ابتلا به بیماری های پوستی را به حداقل برسانید.

توالت فرنگی از چینی بهداشتی تولید می شود و تخلیه آن به وسیله سیستم فلاش تانک و سیفون انجام می گیرد.نشستن بر روی توالت فرنگی همانند نشستن بر روی صندلی است بنابراین از نظر فیزیکی حالت راحتی برای بدن ایجاد می شود. همچنین در هنگام استفاده از توالت فرنگی فشار بر روی زانو و کمر از بین می‌رود. بنابراین استفاده از توالت فرنگی برای افرادی که دارای آرتروز، درد پا، درد کمر و درد مفاصل هستند، گزینه مناسبی محسوب می شود.

 

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.
امتیازات دریافتی این مقاله :
Vector 5
شما چه امتیازی به این مقاله می دهید؟

دانلود فایل صوتی و پی دی اف استفاده از توالت فرنگی بهتر است یا ایرانی؟

تمامی متن مقاله استفاده از توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟ را می توانید به صورت pdf و در قالب یک پادکست گوش دهید. این پادکست قابلیت دانلود نیز دارد.

دانلود فایل صوتی - 7.51 MB دانلود پی دی اف - 731.84 KB
آخرین مقالات