اصول کلی داکت لوله کشی روکار

اصول کلی داکت لوله کشی روکار

نوشته شده در: ۱۴۰۱/۱۱/۲۹ شنبه
|
زمان مطالعه : 6 دقیقه

مهمترین مسئله در لوله‌ها نمای ظاهری آن‌ها است ، استفاده ازسیستم داکت کشی می‌تواند راه حل مناسبی برای این مشکل باشد. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در خصوص مراحل انجام و مزایای این روش کسب نمایید.

  • 6 دقیقه
  • 0 نظر
  • 3041 بازدید
اصول کلی داکت لوله کشی روکار

با گذشت زمان لوله کشی توکار در بسیاری از بخش های ساختمان جای خود را به لوله کشی روکار داد و برای محافظت از لوله های روکار و پوشاندن تصاویر نازیبای آن ها، سیستم داکت کشی به وجود آمد. با این مقاله همراه باشید در ادامه به بیان اصول کلی داکت لوله کشی روکار می پردازیم.

 

انواع لوله کشی

لوله کشی ها به دو صورت توکار و روکار صورت می گیرد و در این مطلب قصد داریم قبل از بیان اصول کلی داکت لوله کشی روکار نگاهی مختصر و کوتاه بر لوله کشی توکار و معایب و مزایای آن داشته باشیم.

 

لوله کشی توکار

در زمان ساخت بنا با توجه به نقشه ساختمان و نقشه تأسیسات، نوع لوله کشی انتخاب می شود. در لوله کشی توکار به موازات کارهای ساختمانی از قبیل نازک کاری ساختمان، لوله ها کاملاً پنهان می شوند به طوری که نمود خارجی ندارند و در معرض دید نیستند. در این نوع لوله کشی از لوله های 5 لایه و پلیمر استفاده می شود تا در برابر پوسیدگی و ترکیدگی مقاوم باشند.

از جمله مزایای لوله کشی توکار می توانیم به حفظ زیبایی ساختمان و مخفی نمودن آنها در داخل دیوار، سقف و کف اشاره کنیم. در این نوع لوله کشی هنگام نشتی یا آسیب لوله ها نیاز به صرف هزینه زیاد جهت تعمیر لوله ها و همچنین تخریب کف، دیوارها و بخش هایی از ساختمان وجود دارد. همچنین تشخیص میزان آسیب و نشتی در این نوع لوله کشی بسیار مشکل است.

 

لوله کشی توکار

 

لوله کشی روکار

همانگونه که از نام این نوع لوله کشی پیداست قرار نیست در زمان ساخت سازه یا بنا هیچ لوله ای در کف ساختمان یا در داخل دیوارها قرار بگیرد. این نوع لوله کشی در مواقع اضطراری و هنگامی که لوله کشی توکار با ترکیدگی و آسیب روبه رو شده است، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در مواقعی که نیاز به انشعاب های بیشتر یا تغییر در مسیر لوله ها باشد از لوله کشی روکار استفاده می شود.

 

لوله کشی روکار

 

مزایا و معایب لوله کشی روکار

یکی از مزایای لوله کشی روکار سهولت در انجام لوله کشی و تعمیر لوله ها بدون نیاز به تخریب بخش هایی از ساختمان است. در این نوع لوله کشی در صورت ضرورت، انشعاب گیری آسان است و حذف و افزایش لوله ها و تغییر در مسیر لوله ها به سهولت انجام می گیرد. همچنین لوله کشی روکار بسیار کم هزینه است ولی با این وجود این نوع لوله کشی نیز دارای معایبی است که در ادامه به آن ها می پردازیم. در لوله کشی روکار قرار گرفتن لوله ها در مجاورت دیوار می تواند نمای ناخوشایندی به محیط و فضای داخلی ساختمان دهد و همچنین امکان ضربه خوردن و آسیب لوله ها نیز وجود دارد.

 

داکت لوله کشی روکار

داکت لوله کشی نوعی کانال و روکش است که برای عبور لوله ها و کابل های تلفن و برق تعبیه شده است. همچنین برای لوله کشی روکار از داکت استفاده می شود که جنس داکت ها از پی وی سی می باشد. داکت ها در سایزهای مختلف تولید می شوند و محافظ مناسبی برای لوله های روکار به شمار می روند. داکت ها معمولاً از سایز لوله ها بزرگتر هستند و ممکن است به شکل مسطح یا گرد باشند.

 

داکت لوله کشی روکار

 

مزایای استفاده از داکت لوله کشی روکار

پوشاندن لوله های روکار و نمای نامطلوب آنها، نظم بخشی به کابل ها و لوله ها، زیبا شدن نمای داخلی و خارجی ساختمان ها، محافظت از لوله ها در مقابل آسیب، کاهش صدای لوله ها به هنگام عبور سیالات و نصب ساده و آسان از جمله مزایای استفاده از داکت لوله کشی روکار می باشند.

 

اصول داکت کشی لوله های روکار

برای اینکه داکت کشی به درستی انجام گیرد رعایت یکسری نکات لازم و ضروری است که در ادامه مطلب به آنها اشاره می کنیم.

 

رعایت استانداردها و موارد ایمنی

داکت ها به عنوان محافظ لوله های روکار مورد استفاده قرار می گیرند و در هنگام نصب داکت ها و داکت کشی باید ایمنی و استاندارد بودن داکت ها مد نظر قرار گیرد؛ بنابراین باید در انتخاب نوع و سایز داکت دقت لازم صورت گیرد تا خود داکت برای لوله ها مشکلی ایجاد نکند و باعث آسیب آنها نشود.

 

زیبایی و ظرافت

در مطالب بالا اشاره کردیم که انتخاب صحیح نوع و سایز داکت ها باید مد نظر قرار گیرد و علاوه بر این مورد باید به زیبایی و ظرافت داکت ها نیز توجه نمود؛ به عبارت دیگر هر چه داکت ها ظریف تر باشند بر زیبایی بصری فضای داخلی ساختمان می افزاید. در حال حاضر، داکت ها در طرح ها و مدل های متفاوت گرد و مسطح و همچنین رنگ های مختلف عرضه می شوند و همین موضوع دست افراد را در انتخاب داکت ها باز گذاشته است و اینکه از داکت ها می توان به عنوان یک شیء دکوراتیو در حاشیه دیوارها استفاده نمود.

 

زیبایی و ظرافت

 

شرایط محیط و مکان داکت کشی

قبل از هر چیز باید به شرایط محیطی و مکانی که می خواهید داکت کشی در آن صورت گیرد، توجه کنید به این صورت که اگر می خواهید از داکت کشی برای نمای بیرونی ساختمان استفاده کنید باید جنس مرغوب و باکیفیت داکت را به کار ببندید. چون در محیط بیرون و در مجاورت سرما و گرما این احتمال وجود دارد که داکت ها دچار آسیب شوند.

 

مهارت در نصب داکت ها

برای اینکه داکت ها کارایی لازم را داشته باشند باید علاوه بر رعایت موارد فوق به نصب صحیح و اصولی داکت ها نیز توجه شود در غیر اینصورت نتیجه رضایت بخش نخواهد بود. به طور مثالی در مواقعی نیاز است تا مسیر داکت ها و لوله ها تغییر کند یا اینکه در برخی مواقع نیاز به برش داکت ها می باشد بنابراین در چنین مواقعی باید محاسبات کاملاً دقیق باشد تا نصب داکت ها از ظرافت و زیبایی برخوردار باشد و نتیجه کار مطلوب باشد.

 

نحوه محاسبه هزینه داکت کشی

هزینه داکت کشی با توجه به متراژی که کار داکت کشی انجام گرفته است، محاسبه خواهد شد. البته این هزینه شامل هزینه متریال و دستمزد خواهد بود که معمولاً به صورت متری تعیین می‌شود. همچنین وقتی که صرف کار می شود و میزان مرغوبیت داکت ها در میزان هزینه ها تأثیر دارد.

 

نحوه محاسبه هزینه داکت کشی

 

جمع بندی

داکت لوله کشی از جمله کارهای تأسیساتی است که نیاز به تبحر، مهارت و شناخت سیستم لوله کشی دارد. همچنین مهارت در نصب نیز از جمله پارامترهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. به طور مثال در برخی از موارد درخواست کارفرما می تواند سیستم لوله کشی را به مخاطره بیندازد، بنابراین متخصصان این موضوع را به کارفرما متذکر خواهند شد. همچنین شناخت جنس مرغوب داکت، شناخت محیط و به کارگیری جنس مناسب، از جمله مواردی هستند که یک نصاب حرفه‌ای و متخصص باید به آن‌ها توجه داشته باشد.

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.
امتیازات دریافتی این مقاله :
Vector 5
شما چه امتیازی به این مقاله می دهید؟

دانلود فایل صوتی و پی دی اف اصول کلی داکت لوله کشی روکار

تمامی متن مقاله اصول کلی داکت لوله کشی روکار را می توانید به صورت pdf و در قالب یک پادکست گوش دهید. این پادکست قابلیت دانلود نیز دارد.

دانلود فایل صوتی - 6.55 MB دانلود پی دی اف - 986.37 KB
آخرین مقالات