دلایل گرم نشدن گرمایش از کف در ساختمان ها

دلایل گرم نشدن گرمایش از کف در ساختمان ها

نوشته شده در: ۱۴۰۲/۴/۲۵ یکشنبه
|
زمان مطالعه : 8 دقیقه

غیر منتظره ترین چیزی که در یک روز سرد زمستانی می تواند پیش بیاید این است که سیستم گرمایش از کف شما کار نکند. ما برخی از مشکلات رایج گرمایش از کف را که ممکن است با آنها روبرو شوید را شرح می دهیم.

  • 8 دقیقه
  • 0 نظر
  • 1016 بازدید
دلایل گرم نشدن گرمایش از کف در ساختمان ها

در این مقاله به بررسی علت گرم نشدن گرمایش از کف در سیستم های آبی و الکتریکی پرداخته شده است. یکی از سیستم‌های مورد استفاده در گرمایش ساختمان، سیستم گرمایش از کف می‌باشد. این سیستم در دو نوع برقی و آبی عمل می‌کند. در سیستم آبی، آب گرم از طریق لوله‌های کف ساختمان جریان پیدا کرده و آنجا را گرم می‌کند، در حالی که در سیستم برقی، از المنت‌های مخصوص برای این منظور استفاده می‌شود. یکی از مزایای این سیستم، عدم نیاز به دودکش، بخاری، شومینه و رادیاتور است؛ اما این سیستم نیز ممکن است با برخی مشکلات همراه باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 

آشنایی با انواع روش‌های گرمایشی نوین

امروزه، با توجه به پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان، روش‌های نوینی برای گرمایش منازل مورد توجه قرار گرفته‌اند. هریک از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به طور مختصر با سه روش گرمایشی نوین آشنا خواهیم شد.

 

سیستم گرمایش مرکزی

در سیستم گرمایش مرکزی، با استفاده از یک سیال (معمولاً آب)، حرارت تولید می‌شود و سپس این حرارت از طریق سیستم لوله کشی در ساختمان توزیع می‌شود. نمونه‌هایی از این روش شامل رادیاتور، پکیج و هیتر هستند.

 

شومینه

این نوع سیستم‌ها، در واقع یکی از قدیمی‌ترین روش‌های گرمایشی است که اغلب بیشتر جنبه تزئینی دارند و برای گرم کردن ساختمان عملکرد مناسبی ندارند.

 

سیستم گرمایش از کف

در سیستم گرمایش از کف به دو نوع آبی و برقی تقسیم می‌شود که در سیستم آبی از لوله های آب و در دیگری از جریان برق برای ایجاد گرمایش استفاده می‌شود. سیستم گرمایش از کف آبی که به عنوان یک نوع سیستم حرارت مرکزی استفاده می‌شود، با استفاده از سیستم لوله کشی در کف ساختمان، توانایی توزیع یکنواخت گرما در کل فضای ساختمان را داراست. این روش در مناطق سردسیر بسیار کاربردی است و در ساختمان‌هایی با سقف بلند نیز عملکرد مناسبی دارد.

ممکن است ابهاماتی در مورد تفاوت سیستم گرمایش از کف آبی و رادیاتورها داشته باشید، برای رفع این ابهامات کمی در مورد تفاوت این دو سیستم صحبت می‌کنیم:

در سیستم گرمایش از کف، متراژ لوله‌کشی به مراتب بیشتر است. تقریباً همه زوایا و مناطق خانه باید با لوله‌ها پوشیده شوند و این باعث می‌شود که مقدار زیادی لوله مصرف شود. از طرفی، در سیستم رادیاتور، فقط باید مسیرهایی که رادیاتورها در آنها نصب می‌شوند، لوله‌کشی شوند.

 

مقایسه سیستم های گرمایش از کف آبی و الکتریکی

در مقایسه قیمت، سیستم های گرمایش از کف برقی گران تر از سیستم های گرمایش از کف آبی هستند؛ به بیان دیگر در هزینه های جاری دراز مدت، سیستم های گرمایش از کف آبی عموماً هزینه کمتری دارند. در مورد نصب، سیستم های گرمایش از کف برقی نسبت به سیستم های گرمایش از کف آبی نصب ارزان‌تری دارند. با این حال، نصب سیستم های گرمایش از کف آبی اگرچه هزینه‌بر است؛ اما با هزینه های جاری کمتر جبران می‌شود.

همچنین، زمان نصب سیستم های گرمایش از کف برقی به طور کلی کمتر از سیستم های گرمایش از کف آبی است. برخی از سیستم ها را می توان در ۳۰ دقیقه نصب کرد، در حالی که نصب سیستم های گرمایش از کف آبی زمان بیشتری نیاز دارد. برای پروژه های بازسازی و فضاهای کوچکتر، سیستم های گرمایش از کف برقی مناسب هستند، در حالی که برای پروژه های جدید و فضاهای بزرگتر، سیستم های گرمایش از کف آبی توصیه می‌شوند. در ادامه به بررسی علت گرم نشدن گرمایش از کف ساختمان در لوله های آبی پرداخته می‌شود و نکات و ریشه های این پدیده بررسی می‌شوند:

 

علت گرم نشدن گرمایش از کف در سیستم های آبی

علت گرم نشدن گرمایش از کف ساختمان گاهی به مصالح ساختمان و گاهی به طراحی سیستم باز می‌گردد که در ادامه به هر دو مورد اشاره خواهد شد:

 

دلایل مربوط به ساخت و مصالح ساختمان

  1. قدرت انتقال حرارت مصالح
  2. میزان رطوبت و مصالح مورد استفاده در ساخت ساختمان
  3. تراز بودن کف ساختمان

 

قدرت انتقال حرارت مصالح

یکی از موارد حائز اهمیت، قدرت انتقال حرارت مصالح کف ساختمان است؛ بنابراین، استفاده از مصالحی با قدرت انتقال حرارت مناسب توصیه می‌شود تا انتقال حرارت به خوبی انجام شود.

 

میزان رطوبت و مصالح مورد استفاده در ساخت ساختمان

میزان رطوبت در مصالح ساختمانی نیز تأثیر زیادی در عملکرد سیستم گرمایش از کف دارد. خاک‌هایی که دارای رطوبت بالایی (بیشتر از ۲۰ درصد) هستند، قادر به انتقال حرارت بیشتری نسبت به خاک‌های دارای رطوبت کمتر (کمتر از ۴ درصد) هستند.

 

تراز بودن کف ساختمان

تراز بودن کف ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که کف ساختمان تراز نباشد یا برآمدگی‌هایی داشته باشد، توزیع آب در لوله‌های سیستم به صورت ناهموار انجام می‌شود و نتیجه مطلوبی حاصل نمی‌شود. توجه به مصالح ساختمان و همچنین اطمینان از تراز بودن کف ساختمان، می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم گرمایش از کف کمک کند.

 

دلایل مربوط به خود سیستم و طراحی آن

در ادامه بررسی علت گرم نشدن گرمایش از کف به دومین دلیلی که باعث عدم عملکرد مناسب سیستم می‌شود، یعنی طراحی و اجرای خود سیستم گرمایش از کف، پرداخته شده است.

  1. نوع لوله‌های استفاده شده در سیستم
  2. نامناسب بودن محل نصب ترموستات
  3. نامناسب بودن طراحی سیستم
  4. محل موتورخانه و عدم عایق‌بندی آن
  5. عایق‌بندی نامناسب برای کف

 

نوع لوله‌های استفاده شده در سیستم

در گذشته، لوله‌های مسی برای سیستم گرمایش از کف استفاده می‌شدند، اما این نوع لوله‌ها به دلیل واکنش با مصالح ساختمانی و بتن، نتیجه مطلوب را به همراه نمی‌آوردند. به همین دلیل، لوله‌های پلی بوتیلن جایگزین لوله‌های مسی شدند؛ اما حالا با پیشرفت فناوری، لوله‌های پلی اتیلن به بازار عرضه شده‌اند که بسیار مناسب برای سیستم‌های گرمایش از کف هستند. این لوله‌ها دارای مقاومت بالا در برابر واکنش‌های شیمیایی و هواگیری هستند. به طور کلی، توصیه می‌شود که هر سال یک بار هواگیری در سیستم گرمایش از کف انجام شود.

 

نامناسب بودن محل نصب ترموستات

ترموستات‌ها نقش مهمی در سیستم گرمایش از کف دارند و از طریق سنسور به دستگاه‌های مکانیکی دستور می‌دهند. این دستورها بر اساس تغییرات دما ارسال می‌شوند و به این ترتیب می‌توان دمای مطلوب را برای ساختمان تنظیم کرد؛ بنابراین، محل مناسب نصب ترموستات بسیار مهم است تا عملکرد بهتری در روشن و خاموش شدن موتور حرارتی حاصل شود.

 

نامناسب بودن طراحی سیستم

نامناسب بودن طراحی سیستم می‌تواند علت گرم نشدن گرمایش از کف باشد. طراحی سیستم گرمایش از کف باید کاملاً مناسب با زیرساخت ساختمان، نوع دیوارها، سقف، دریچه‌ها و مصالح کف انجام شود. هر گونه اشتباه در طراحی می‌تواند منجر به گرمایش نامناسب سیستم شود. لذا، تیم اجرایی باید دارای تجربه و مهارت کافی در زمینه طراحی باشد.

 

محل موتورخانه و عدم عایق‌بندی آن

موتورخانه در واقع قلب سیستم گرمایش از کف است و باید در محل مناسبی قرار گیرد و به خوبی عایق‌بندی شود تا زمان زیادی برای گرم شدن نیاز نباشد.

 

عایق‌بندی نامناسب برای کف

با استفاده از عایق‌بندی، می‌توان از هدررفت انرژی از طریق کف ساختمان جلوگیری کرد. برای عایق‌بندی سطح زیرین سیستم و جلوگیری از هدررفت انرژی، پس از اجرای بتن کف، لایه‌ای از فوم با ضخامت ۲۰ میلیمتر روی سطح قرار داده می‌شود و سپس لوله‌های سیستم روی آن نصب می‌شوند. عایق پلی استایرن بهترین نوع عایق برای کف تلقی می‌شود.

 

علت گرم نشدن گرمایش از کف در سیستم های الکتریکی

اگر با مشکلات گرمایش از کف برقی، مانند عدم تولید گرما و نمایشگر خاموش در کنترلر، مواجه هستید، بررسی موارد زیر می‌تواند به شما کمک کند تا مشکل را شناسایی کنید.

  1. بررسی رسیدن برق به سیستم
  2. بررسی فیوزها و قطع کننده‌ها
  3. بررسی مدارهای دیگر
  4. بررسی کنترل کننده گرمایش از کف
  5. بررسی اتصالات سیم‌کشی
  6. پیکربندی سیم‌کشی در سیستم جدید

 

بررسی رسیدن برق به سیستم

اولین مورد در بررسی علت گرم نشدن گرمایش از کف در سیستم های الکتریکی اطمینان از درستی عملکرد این سیستم است؛ بنابراین ابتدا بررسی کنید که آیا برق به سیستم می‌رسد یا خیر؟

 

بررسی فیوزها و قطع کننده‌ها

در مرحله بعد، مطمئن شوید که فیوز یا قطع کننده مدار گرمایش از کف خاموش نشده یا منفجر نشده است. سیستم‌های گرمایش از کف برقی قطع کننده RCD دارند که معمولاً در واحد مصرف کننده قرار دارد. لذا مطمئن شوید که قطع کننده در وضعیت روشن قرار دارد.

 

بررسی مدارهای دیگر

سپس بررسی کنید که آیا مدارهای دیگر فعال هستند یا خیر. اگر یک یا چند مدار خاموش باشد، ممکن است مشکلاتی غیر مرتبط با گرمایش از کف داشته باشید.

 

بررسی کنترل کننده گرمایش از کف

به طور دقیق به کنترل کننده گرمایش از کف نگاه کنید و بررسی کنید که فیوزهای مورد استفاده ذوب نشده باشند. گاهی اوقات سازندگان این موارد را برچسب‌گذاری می‌کنند، اما به آن اکتفا نکنید.

 

بررسی اتصالات سیم‌کشی

در نهایت، اتصالات سیم‌کشی را از نظر امنیت بررسی کنید.

 

پیکربندی سیم‌کشی در سیستم جدید

با این حال، اگر سیستم شما جدید است یا سیستمی است که قبلاً کار نمی‌کرد، باید پیکربندی سیم‌کشی را بررسی کنید. مطمئن شوید که سیم‌ها به پایانه‌های صحیح متصل شده‌اند. این مسئله به ویژه در سیستم‌های جدید اهمیت دارد، زیرا تأسیسات الکتریکی آنها ممکن است ناشناخته باشند. در این مقاله به بررسی علت گرم نشدن گرمایش از کف در سیستم های آبی و الکتریکی پرداختیم و به بررسی و عیب یابی هر کدام پرداختیم. امیدواریم با مطالب و نکات مطرح شده در این مقاله به ابهامات و سؤالات ذهنی شما عزیزان پاسخ گفته باشیم. شما عزیزان می‌توانید در صورت داشتن هر گونه سؤال از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با ما ارتباط حاصل نمایید.

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.
امتیازات دریافتی این مقاله :
Vector 5
شما چه امتیازی به این مقاله می دهید؟

تمامی متن مقاله دلایل گرم نشدن گرمایش از کف در ساختمان ها را می توانید به صورت pdf و در قالب یک پادکست گوش دهید. این پادکست قابلیت دانلود نیز دارد.

دانلود فایل صوتی - 7.48 MB
آخرین مقالات