برای ایجاد هوای مطبوع و آب گرم در مجتمع های مسکونی و تجاری به راهاندازی انواع سیستم گرمایشی در ساختمان نیاز است.امروزه از جدیدترین سیستمهای گرمایشی در خانههای مسکونی و واحدهای تجاری استفاده میشود به طوری که وسیله گرمایشی صرفاً به بخاری و شومینه محدود نمی باشد. همچنین موتورخانه و تجهیزات وابسته به آن شرایط را برای به کار بردن انواع وسایل گرمایشی پیشرفته امکان پذیر نموده است. با این مطلب همراه باشید در ادامه به معرفی بهترین و جدیدترین سیستمهای گرمایشی میپردازیم.
معرفی انواع سیستمهای گرمایشی
- بخاری گازی
- موتورخانه
- پکیج
- شومینه
- سیستم گرمایش از کف
- سیستم گرمایشی قرنیزی
- سیستم گرمایش از سقف خانگی
بخاری گازی
در حال حاضر بخاری یکی از محبوبترین وسایل گرمایشی برای محیط های مسکونی محسوب میشود. با وجود اینکه جدیدترین سیستمهای گرمایشی ساختمان به بازار عرضه شده است ولی برای برخی از افراد بخاری گازی جزو گزینه های انتخابی به شمار می رود. از جمله مزایای خرید بخاری می توانیم به مصرف پایین و در عین حال بهرهوری بالا اشاره کنیم. همچنین هزینه نگهداری بخاری گازی به عنوان یک وسیله گرمایشی پایین است در حالی که نصب و راه اندازی آن آسان است.
خطر بروز گاز گرفتگی در صورت عدم نصب صحیح بخاری از جمله مشکلات شایعی است که خانواده ها در فصول سرد سال با آن روبه رو هستند. مشکلات بخاری گازی با ورود بخاریهای برقی گازی رفع شده است. هر چند قیمت بخاریهای برقی گازی بالاتر از بخاری های گازی است.
موتورخانه
موتورخانه جزو سیستمهای تاسیساتی و گرمایشی مرکزی محسوب میشود. موتورخانه معمولاً در آپارتمانهایی که بیشتر از ۱۲ واحد هستند، کاربرد دارد. به کمک این سیستم آب در موتورخانه گرم میشود و از طریق سیستم گرمایشی شوفاژ به واحدها انتقال پیدا میکند. همچنین آب در لولههای واحدهای آپارتمانی میگردد و بدین صورت فضای خالی را گرم مینماید.
اصلیترین تجهیزات وابسته به موتورخانه نصب رادیاتور شوفاژ است. البته امروزه سبکهای جدید سیستمهای گرمایشی مثل رادیاتور قرنیزی به بازار عرضه شدهاند که کار آنها گرمایش از کف است. موتورخانه توان بسیار خوبی در گرم کردن واحدهای مسکونی دارد و از جمله معایب موتورخانه این است که نیاز به فضای مجزا دارد و حرارت را به صورت یکنواخت انتقال نمیدهد، همچنین نیاز به لوله کشی زیاد در واحدها دارد. امروزه پکیجها جایگزین موتورخانهها شدهاند و جزو بهترین سیستمهای گرمایشی منازل محسوب میشوند.
پکیج
یکی از رایجترین سیستمهای گرمایشی منازل، پکیج است. پکیج و موتورخانه شباهت زیادی به هم دارند. به این صورت که در سیستم موتورخانه از مخزن بزرگ برای همه واحدهای مسکونی استفاده میشود ولی در سیستم گرمایشی پکیج یک مخزن کوچک در هر واحد قرار میگیرد. از جمله مزایای استفاده از پکیج میتوانیم به وجود سنسورهای هشدار دهنده در این نوع وسیله گرمایشی اشاره کنیم و همین موضوع آن را به یکی از ایمنترین گزینهها برای انتخاب و خرید تبدیل کرده است.
توجه داشته باشید به کمک پکیج و سیستم گرمایشی شوفاژ هر واحد آپارتمانی میتواند دما را به صورت مستقل تنظیم نماید، در نتیجه بهرهوری پکیج افزایش پیدا میکند. همچنین با استفاده از پکیج دیگر خبری از سیاه شدن دیوارهای منزل و همچنین هدر رفت آب وجود ندارد. امروزه پکیج به یکی از بهترین و جدیدترین وسایل و سیستمهای گرمایشی منزل تبدیل شده است.
خرید پکیج با بهترین قیمت : قیمت پکیج در فروشگاه احمدی پایپ
هزینه پکیج نسبت به سایر وسایل گرمایشی بالاست و انرژی مصرفی بیشتری دارد اما حذف مسیر لوله کشی آب، حذف پمپ آب و استقلال در مصرف تا حد زیادی معایب آن را جبران میکند. همچنین هزینه تعمیر و نگهداری پکیج نسبت به تعمیر و نگهداری موتورخانه کمتر است. در میان سیستمهای گرمایشی منازل، پکیج و سیستم گرمایشی شوفاژ به عنوان بهترین وسیله گرمایشی انتخاب شده اند و بهترین جایگزین برای سیستم موتورخانه میباشند.
شومینه
شومینه به عنوان یک وسیله گرمایشی لوکس و زیبا نقش مهمی در دکوراسیون داخلی دارد.
انواع شومینه با عنوان شومینههای هیزمی و سنگی طراحی و به بازار عرضه شده اند. از جمله معایب شومینه میتوانیم به هدر رفت انرژی اشاره کنیم و اینکه مصرف بالایی دارد و نمیتواند خانه را به خوبی گرم کند، چون احتراق شومینه در فضای باز صورت میگیرد استفاده از آن خطر آتش سوزی را در پی دارد. همچنین با روشن کردن شومینه هوای سرد از دودکش آن وارد و هوای گرم از آن خارج میشود و عایقبندی خانه نیز نمیتواند مشکلات استفاده از شومینه را حل کند؛ بنابراین بهتر است به دنبال استفاده از سیستم گرمایشی بهینهتری باشید.
سیستم گرمایش از کف
از جمله سیستمهای گرمایشی جدید منازل، گرمایش از کف میباشد. گرمایش از کف جزو جدیدترین سیستمهای گرمایشی ساختمان و سیستمهای تاسیساتی به شمار می رود و تا حدودی مانند پکیج و موتورخانه عمل میکند. سیستم گرمایش از کف با عبور دادن آب گرم از میان لولههای کار شده در کف واحد مسکونی، آن را گرم میکند. مزایای استفاده از این وسیله گرمایش از کف این است که هیچ فضایی را اشغال نکرده و گرما را در تمام ساختمان به صورت یکنواخت پخش میکند.
همچنین به خاطر نصب این سیستم در تمام کف واحد مسکونی، گرما در تمام مساحت خانه پخش میشود. میتوانید سیستم گرمایش از کف را به صورت دستی یا خودکار برای هر اتاق با برنامههای متفاوت تنظیم نمایید. از جمله معایب سیستم گرمایش از کف؛ هزینه زیاد برای نصب، تعمیر دشوار در صورت بروز مشکل، گرم نشدن خانه به محض روشن شدن سیستم گرمایش از کف است؛ به طوری که گاهی یک ساعت طول میکشد تا کل فضای خانه گرم شود.
سیستم گرمایشی قرنیزی
نصب و راهاندازی رادیاتورهای قرنیزی جایگزین خوبی برای سیستم گرمایشی شوفاژ و گرمایش از کف می باشند. به این خاطر که معایب هیچ کدام از این دو سیستم گرمایشی را ندارند. سیستم گرمایشی قرنیزی جدید با انرژی خورشیدی نیز کار میکند. به عبارتی، سیستم گرمایشی قرنیزی و رادیاتورهای قرنیزی طوری طراحی شده اند که بتوانند با این منابع انرژی و با کارایی عالی کار کنند.
نصب سیستم گرمایشی قرنیزی آسان است چون ابعاد کوچکی دارد. هنگام استفاده از این سیستم، در مصرف انرژی صرفهجویی میشود و نیازی به لوله کشی تأسیسات ندارد. کاهش لوله کشی تأسیسات، سرعت در گرمایش، عرضه در طرحها و رنگهای مختلف از جمله مزایای سیستم گرمایشی قرنیزی محسوب می شود. سیستم گرمایشی قرنیزی طوری طراحی شده که بتوان از آن در ساختمان های بزرگ و ادارات نیز استفاده کرد. از معایب سیستم گرمایشی قرنیزی میتوانیم به این اشاره کنیم که دیوارهای بیرونی بیش از هر قسمت دیگری در خانه گرم میشود.
سیستم گرمایش از سقف خانگی
یکی از جدیدترین سیستمهای گرمایشی ساختمان، سیستم گرمایش از سقف خانگی است که به آن گرم کننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز گفته میشود. حرارت در این نوع سیستم از طریق امواج مادون قرمز منتقل میشود. مزایای استفاده از این سیستم این است که میتوان مسیر گرما را کنترل کرد، همچنین سیستم گرمایش از سقف خانگی باعث چرخش هوا نمیشود بنابراین آلودگی و گرد و غبار در فضا به میزان زیادی کاهش پیدا میکند.
این نوع سیستم به صورت یکنواخت محیط را گرم میکند و همین موضوع باعث صرفهجویی در انرژی میشود. سیستم گرمایش از سقف خانگی برای سالنها، انبارها و ادارات هم کاربرد دارد و فوق العاده کارآمد است. در این سیستم گرمایشی، گرما زیر سقف متمرکز میشود در نتیجه هدر رفت انرژی از طریق سقف بالا میرود در حالی که هوای محیط خیلی گرم نمیشود و اشیا و اشخاص مستقیماً گرم میشوند.