مزایا و معایب استفاده از پکیج دیواری در مقایسه با آبگرمکن

مزایا و معایب استفاده از پکیج دیواری در مقایسه با آبگرمکن

نوشته شده در: ۱۴۰۴/۲/۲۲ یکشنبه
|
زمان مطالعه : 0 دقیقه

پکیج دیواری و آبگرمکن هر دو سیستم‌هایی برای گرم‌کردن آب در ساختمان هستند. انتخاب بین این دو به عوامل مختلفی مثل مصرف انرژی، فضای نصب، هزینه اولیه و نیاز گرمایشی خانه بستگی دارد.

  • 0 دقیقه
  • 0 نظر
  • 93 بازدید
مزایا و معایب استفاده از پکیج دیواری در مقایسه با آبگرمکن

مزایا و معایب استفاده از پکیج دیواری در مقایسه با آبگرمکن

پکیج دیواری و آبگرمکن دو نوع سیستم گرمایشی هستند که گرم کردن آب مورد نیاز در بخش های مختلف ساختمان را بر عهده دارند. اینکه خرید کدام می تواند به صرفه باشد، به معیارهای مختلفی بستگی دارد. با این مطلب همراه باشید در ادامه به بیان ویژگی ها، تفاوت ها، مزایا و معایب پکیج دیواری و آبگرمکن می پردازیم.

 

انواع پکیج دیواری و آبگرمکن

پکیج ها به دو دسته پکیج زمینی و پکیج دیواری دسته بندی می شوند، البته پکیج دیواری به دلیل کوچک بودن به فضای زیادی نیاز ندارد، به همین خاطر طرفداران بیشتری دارد. آبگرمکن در دو نوع شمعک دار و بدون شمعک به بازار عرضه شده است که در نوع شمعک دار، شمعک آن همیشه روشن می باشد. همچنین وقتی آب گرم باز شود، شمعک باعث روشن شدن مشعل آبگرمکن می گردد. در مدل بدون شمعک نیز وقتی آب گرم را باز کنید، قطعه ای به نام جرقه زن، مشعل را روشن و آب را گرم می کند.

خرید پکیج دیواری لورچ

مزایا و معایب پکیج دیواری و آبگرمکن

  1. نحوه عملکرد
  2. وظایف پکیج دیواری و آبگرمکن
  3. فضای مورد نیاز برای نصب
  4. نحوه مصرف انرژی
  5. بازدهی پکیج و آبگرمکن
  6. سازگاری با شرایط مختلف
  7. امنیت پکیج و آبگرمکن
  8. لوله کشی جداگانه
  9. سرد شدن ناگهانی آب
  10. قیمت
  11. ایجاد رسوب و گرفتگی لوله ها

 

1-نحوه عملکرد

پکیج به عنوان یک نوع سیستم گرمایشی براساس عملکرد برد دستگاه، کنترل می شود. همچنین پکیج از دو مدار برای عبور آب برخوردار می باشد که در یکی از مدارها، آب سرد، گرم می شود و سپس به وسیله لوله ها و مدار دیگر به سمت لوله ها هدایت می شود که نتیجه آن گرم کردن محیط است. همچنین بعد از اینکه رادیاتور گرم شد، آب دوباره به داخل مدار آب سیستم برمی گردد و گرم می شود و این چرخه به صورت مداوم ادامه دارد.

نحوه عملکرد آبگرمکن دیواری به این صورت است که آب سرد وارد آبگرمکن می شود و سپس از کویل های مسی داخل آبگرمکن عبور کرده و حرارت خود را از شعله آبگرمکن دریافت و داغ می شود. در نتیجه آب گرم مورد نیاز ساختمان تأمین می گردد.

 

2-وظایف پکیج دیواری و آبگرمکن

آبگرمکن دیواری فقط آب گرم مصرفی ساختمان را تأمین می کند. پکیج دیواری نه تنها برای گرم کردن آب بلکه برای گرمایش محیط هم بسیار مناسب است. به این صورت که آب گرم مورد نیاز رادیاتور را وارد چرخه کرده و سیستم گرمایشی ساختمان را فعال می کند. به عبارت دیگر، پکیج به صورت همزمان وظیفه موتورخانه و یک آبگرمکن را بر عهده دارد.

 

3-فضای مورد نیاز برای نصب

پکیج دیواری در مقایسه با آبگرمکن به فضای کمتری برای نصب نیاز دارد، همچنین با وجود پکیج دیواری نیازی به موتورخانه نیست و برای ساختمان هایی که فضای کمی در اختیار دارند، پکیج دیواری یک گزینه ایده آل محسوب می شود.

 

4-نحوه مصرف انرژی

در آبگرمکن های جدید از برق فقط برای روشن کردن فندک و برد استفاده می شود در حالی که در پکیج های دیواری همواره از برق استفاده می شود و همین موضوع افزایش مصرف برق را به دنبال دارد. با این وجود، مصرف گاز پکیج ها نسبت به آبگرمکن های قدیمی پایین تر است.

 

5-بازدهی پکیج و آبگرمکن

در حال حاضر، آبگرمکن های دیواری جایگزین آبگرمکن های مخزن دار هستند، همچنین پکیج ها هم جایگزین موتورخانه ها شده اند. بازدهی سیستم های گرمایشی جدید بالاتر است و در این میان بازدهی پکیج های دیواری بالاتر از آبگرمکن های دیواری می باشد چون به تنهایی وظیفه دو سیستم گرمایشی را انجام می دهند. 

 

6-سازگاری با شرایط مختلف

استفاده از پکیج ها در مناطقی که همواره با قطعی برق روبه رو هستند، توصیه نمی شود چون با قطع شدن برق، پکیج از مدار خارج شده و آب سرد می شود. همچنین طبق مقررات ملی ساختمان، نصب پکیج های دیواری در محیطی کمتر از 60 متر امکان پذیر نیست چون ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد.

 

7-امنیت پکیج و آبگرمکن

پکیج ها در مقایسه با آبگرمکن از امنیت بیشتری برخوردار هستند چون در آنها سیستم امنیتی مطابق با استانداردهای اروپایی تعبیه شده است و در صورت لزوم، گاز دستگاه قطع می شود. آبگرمکن ها معمولا باعث کاهش اکسیژن محیط می شوند و این احتمال وجود دارد که در صورت نشت گاز در آبگرمکن، خطر انفجار وجود داشته باشد.

 

8-لوله کشی جداگانه

به کمک پکیج، از دردسرهای موتورخانه و شوفاژ خبری نیست. همچنین حذف لوله کشی و استقلال واحدهای هر ساختمان ازمزایای پکیج محسوب می شود. پکیج یک موتورخانه مستقل با بالاترین بازدهی و کمترین مصرف سوخت است.

 

9-سرد شدن ناگهانی آب

آبگرمکن های دیواری مخصوصا از نوع بدون مخزن با یک مشکل روبه رو هستند. مشعل این نوع آبگرمکن ها به شکل ناگهانی خاموش شده و در نتیجه آب سرد می شود و دستگاه قادر به گرم کردن آب نمی باشد. البته این مشکل اغلب در مناطق سردسیر و فصول سرد سال اتفاق می افتد.

توجه داشته باشید با بررسی و تنظیم شعله آبگرمکن این مشکل به طور کامل رفع می گردد. با این وجود، در پکیج به دلیل توان حرارتی و عملکرد بالای دستگاه، کمتر با این مشکل مواجه می شوید.

 

10-قیمت

قیمت پکیج دیواری بیشتر از آبگرمکن است چون پکیج دیواری، کار آبگرمکن و بخاری را همزمان انجام می دهد بنابراین بهینه تر و به صرفه تر از آبگرمکن های دیواری می باشد. به عبارت دیگر، با وجود پکیج، نیازی به خرید بخاری و پرداخت هزینه جداگانه ندارید.

 

11-ایجاد رسوب و گرفتگی لوله ها

برای مناطقی که آب آن دارای املاح زیادی می باشد، استفاده از پکیج بهتر است. البته توجه داشته باشید که هر در دو سیستم گرمایشی امکان ایجاد رسوب و گرفتگی لوله ها بخاطر سختی آب وجود دارد. در چنین مواقعی برای کاهش رسوبات دستگاه باید از سختی گیر استفاده کنید تا احتیاج کمتری به سرویس کردن دستگاه باشد و عمر مفید دستگاه افزایش پیدا کند. همچنین سرویس سالانه پکیج و آبگرمکن در سلامت دستگاه بسیار مؤثر است.

 

نحوه تبدیل لوله کشی آبگرمکن به پکیج

اگر می خواهید سیستم گرمایشی ساختمان را تغییر دهید و پکیج را جایگزین آبگرمکن نمایید می توانید از لوله کشی آب و گاز آبگرمکن به عنوان لوله کشی پکیج استفاده کنید. توجه داشته باشید لوله کشی باید سالم باشد و از سلامت آن مطمئن باشید. با این وجود، به لوله کشی جداگانه ای برای انتقال آب پکیج به رادیاتورها نیاز دارید.

 

جمع بندی

اینکه انتخاب شما پکیج دیواری باشد یا آبگرمکن، به نوع ساختمان و نیازهای شما بستگی دارد. هنگام خرید، شناخت تفاوت ها و مزایا و معایب انواع سیستم گرمایشی، می تواند در انتخاب بهترین سیستم کمک کننده باشد. همچنین شما می توانید بسته به نیازتان بهترین خرید را داشته باشید.

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.

هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است