علت سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور

علت سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور

نوشته شده در: ۱۴۰۴/۳/۹ پنج شنبه
|
زمان مطالعه : 5 دقیقه

رادیاتورها با اشغال فضای کم و ظاهر زیبا محبوبیت زیادی دارند، اما یکی از مشکلات رایج آن‌ها، سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور است. در ادامه به بررسی دلایل این مشکل و راهکارهای جلوگیری از آن پرداخته می‌شود.

  • 5 دقیقه
  • 0 نظر
  • 109 بازدید
علت سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور

چرا دیوار بالای رادیاتور سیاه می شود؟

رادیاتورها به عنوان وسایل گرمایشی فضای کمی از ساختمان را به خود اختصاص می دهند و زیبایی ظاهری آن ها باعث شده تا استفاده از آنها رواج پیدا کند. با این وجود، یکی از مشکلاتی که هنگام استفاده از رادیاتور با آن روبه رو هستید، سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور است. با این مطلب همراه باشید در ادامه پیرامون علت سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور صحبت می کنیم و سپس به معرفی راهکارها و روش های جهت جلوگیری از بروز این مشکل می پردازیم.

در صورت نیاز به جایگزینی یا نصب سیستم گرمایشی جدید، توصیه می‌شود پیش از اقدام به خرید رادیاتور، با انواع مدل‌ رادیاتور و نکات فنی مربوط به نصب آن‌ها آشنا شوید تا از بروز مشکلاتی نظیر سیاه شدن دیوار جلوگیری گردد. دیوار بالای رادیاتور بخاطر تجمع آلودگی ها و ذرات معلق موجود در هوا اتفاق می افتد. به این صورت که ذرات معلق موجود در هوا در اثر گرمای شوفاژ به هم می چسبند و سپس روی دیوار پشت شوفاژ می نشینند. همین موضوع باعث سیاه شدن دیوار بالای شوفاژ می گردد.

 

چرا دیوار بالای رادیاتور سیاه می شود؟

 

نحوه تمیز کردن دیوار سیاه بالای رادیاتور

برای تمیز کردن کثیفی و سیاهی دیوار بالای رادیاتور می توانید از پاک کننده های قوی استفاده کنید. به این صورت که به 4 لیتر آب که هم دمای محیط باشد و 2 قاشق غذاخوری سولفات تری سدیم نیاز دارید. قبل از هر چیز توجه داشته باشید که باید از عینک و دستکش استفاده کنید. چون سولفات تری سدیم در اثر تماس با بدن می تواند منجر به عوارض جانبی جدی گردد. در ادامه باید از یک اسفنج نرم استفاده کنید تا به بافت دیوار آسیب وارد نشود. سپس باید اسفنج را در محلول سولفات تری سدیم و آب بزنید و به آرامی روی دیوار کثیف بکشید. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که سیاهی دیوار به طور کامل برطرف شود. البته از سولفات تری سدیم (حلال دوده) نباید بیش از حد استفاده کنید چون اسیدی است و می تواند لایه روی دیوار را از بین ببرد و باعث مات شدن دیوار شود. علاوه بر این، شما می توانید از پاک کننده های خانگی طبیعی استفاده کنید. در این روش کافیست مقداری جوش شیرین و سرکه را با هم مخلوط کنید و از آن برای تمیز کردن سطوح مختلف رادیاتور استفاده نمایید.

6 راهکار جهت جلوگیری از سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور

  1. کشیدن فویل روی رادیاتور
  2. دور کردن رادیاتور از دیوار
  3. استفاده از فیلتر رادیاتور شوفاژ
  4. تهویه مناسب محیط خانه
  5. انحراف هوای گرم از بالای رادیاتور شوفاژ
  6. پنجره ها را کمتر باز کنید

 

1-کشیدن فویل روی رادیاتور

برای جلوگیری از سیاهی دیوار می توانید کل سطح بدنه رادیاتور را با فویل بپوشانید. با این کار مانع از خروج ناگهانی گرما از رادیاتور شده و از تجمع ذرات کثیف روی دیوار بالای شوفاژ جلوگیری می گردد. لازم به ذکر است که این روش چندان مورد پسند نیست چون روی دکوراسیون خانه تأثیر می گذارد و نمای داخلی ساختمان زشت می شود.

 

کشیدن فویل روی رادیاتور

 

2- دور کردن رادیاتور از دیوار

هنگام نصب رادیاتور شوفاژ، بهتر است از لوله کش بخواهید تا لوله کشی را به گونه ای انجام دهد که رادیاتور، فاصله بیشتری با دیوار داشته باشد. با این کار، پشت رادیاتور زیاد گرم نمی شود و در اثر نشست آلودگی ها، دیوار سیاه نمی گردد.

 

3-استفاده از فیلتر رادیاتور شوفاژ

جنس فیلتر رادیاتور شوفاژ از نمد است و روی بدنه رادیاتور نصب می گردد و باعث تمیز ماندن دیوار پشت رادیاتور می شود. این روش بسیار کاربردی است چون فیلتر ذرات گردوغبار و چربی را جذب می کند و مانع کثیف شدن دیوار و پرده ها می گردد. همچنین فیلتر رادیاتور قابل شستشو است و بهترین گزینه برای جلوگیری از سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور محسوب می شود چون روی راندمان حرارتی تأثیر منفی ندارد.

 

استفاده از فیلتر رادیاتور شوفاژ

 

4- تهویه مناسب محیط خانه

برای جلوگیری از سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور بهتر است از تهویه مناسب استفاده شود. هواکش یا سیستم های تهویه هوا انتخاب مناسبی برای تهویه داخل ساختمان محسوب می شوند. توجه داشته باشید که آلودگی های موجود در هوا نه تنها باعث سیاه شدن دیوار بالای شوفاژ می شود بلکه آلودگی ها به وسیله تنفس وارد ریه ها می گردد و باعث آسیب و در خطر قرار گرفتن سلامتی انسان می شود.

 

5-انحراف هوای گرم از بالای رادیاتور شوفاژ

یکی از راه های کم هزینه برای جلوگیری از سیاه شدن دیوار بالای شوفاژ، انحراف هوای گرم از بالای شوفاژ است. در این روش با ایجاد موانعی بر روی رادیاتور از بالا رفتن مستقیم گرما جلوگیری می گردد. به این صورت که 10 تا 15 سانتی متر از سطح بالای رادیاتور شلف های ام دی اف نصب می شود. این نوع طاقچه های چوبی باعث می شوند که مسیر جریان هوای گرم که مماس با دیوار است کاملا بسته شود و هوای گرم به سمت اتاق جریان پیدا کند و در فضا پخش گردد. لازم به ذکر است که طول هر طبقه باید از طول رادیاتور بیشتر باشد. جنس طبقات معمولا از فیبر یا ام دی اف است. البته این روش چندان به کار نمی رود چون برخی از افراد وجود چنین طبقات یا طاقچه هایی را بر روی دیوار خانه نمی پسندند.

 

6-پنجره ها را کمتر باز کنید

برای تهویه هوای داخل ساختمان، باز کردن پنجره ها ضروری است ولی باز کردن بی اندازه سبب ورود آلودگی ها و گردوغبار به ساختمان می شود. در این میان گرمای شوفاژ هم ذرات ریز گردوغبار را جذب می کند به این صورت که روی دیوار بالای آن رسوب کرده و ظاهری ناخوشایند ایجاد می کند. علاوه بر این، باز و بسته کردن زیاد پنجره ها هنگام استفاده از سیستم های گرمایشی باعث هدر رفت انرژی و کاهش بازده آنها می گردد.

 

جمع بندی

روشن شدن رادیاتورها باعث می شود تبادل دما برای ذرات معلق موجود در هوا تغییر کند و این تغییر سبب چسبیدن ذرات معلق گردوغبار و آلودگی به هم می شود که نتیجه آن ایجاد لکه های سیاه در بالای دیوار رادیاتور شوفاژ است. همچنین برای جلوگیری از سیاه شدن دیوار بالای رادیاتور شوفاژ، به روش های مختلفی همچون کشیدن فویل روی رادیاتور، استفاده از هواکش یا سیستم های تهویه، استفاده از حلال دوده، استفاده از فیلتر رادیاتور شوفاژ و ... اشاره کردیم و سپس توضیحات لازم در این زمینه ارائه گردید.


قبل از خرید سیستم گرمایشی به این نکات دقت کنید

رادیاتور پنلی بهتر است یا پره ای

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.

هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است