گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان

گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان

نوشته شده در: ۱۴۰۲/۹/۲۶ یکشنبه
|
زمان مطالعه : 6 دقیقه

راه‌اندازی شوفاژ در زمستان از جمله اقداماتی است که قبل از رسیدن فصل سرما انجام می گیرد، با این مطلب همراه باشید در ادامه، توضیحات لازم در مورد راه‌اندازی شوفاژ ارائه می گردد.

  • 6 دقیقه
  • 0 نظر
  • 416 بازدید
گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان

گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان

راه‌اندازی شوفاژ در زمستان از جمله اقداماتی است که قبل از رسیدن فصل سرما انجام می گیرد، با این مطلب همراه باشید در ادامه، توضیحات لازم در مورد راه‌اندازی شوفاژ ارائه می گردد. امروزه در بسیاری از منازل شوفاژ و پکیج جای بخاری های گازی را گرفته است، چون این وسایل گرمایشی مزایای بسیاری نسبت به بخاری دارند. رادیاتور در داخل اتاق ها و فضای داخلی منزل نصب می شود و گرمای رادیاتور متناسب با نوع طراحی و نیاز ساختمان مسکونی از طریق موتور خانه یا پکیج تأمین می شود.

 

گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان

 

ساختار شوفاژخانه

ساختار شوفاژ خانه یا موتورخانه در مقایسه با پکیج قدیمی تر است به این صورت که شامل یک اتاق تاریک و گرم با لوله ها و منبع های فلزی و پلاستیکی و شیرفلکه می باشد. توجه داشته باشید برای نصب و استفاده از شوفاژ توجه به یک سری نکات لازم است در غیراینصورت شما نمی‌توانید بازدهی لازم را از شوفاژ دریافت نمایید.

برای راه اندازی شوفاژ لازم است تا چند مرحله را انجام دهید که شامل روشن کردن شوفاژ، قرار دادن آن روی حالت زمستانه، هواگیری رادیاتورهای آن، باز کردن شیرهای رفت و برگشت در رادیاتور و تنظیم دمای رادیاتور می باشد. در ادامه مطلب به معرفی انواع شیر شوفاژ می پردازیم چون شناخت آن ها در مرحله راه اندازی شوفاژ کمک کننده خواهد بود. شیر هواگیری برای خروج هوا از داخل سیستم شوفاژ تعبیه شده است. شیر ورودی سوپاپ دار وظیفه تنظیم دمای شوفاژ را بر عهده دارد و شیر برگشت در قسمت پایین رادیاتور قرار گرفته است.

 

 

ابزار لازم برای راه اندازی و تنظیم شوفاژ

برای راه اندازی و تنظیم شوفاژ به ابزاری همچون آچار یا پیچ مخصوص برای هواگیری، آچار فرانسه، دماسنج دیجیتال و پیچ گوشتی نیاز دارید.

 

نحوه راه اندازی شوفاژ و موتورخانه

  1. باز کردن شیر ورودی رادیاتورها
  2. شیر رفت و برگشت را باز کنید
  3. باز کردن شیر ترموستاتیک
  4. هواگیری شوفاژ
  5. صبر کنید رادیاتورها گرم شوند
  6. رادیاتور را خاموش کنید

 

نحوه راه اندازی شوفاژ و موتورخانه

 

باز کردن شیر ورودی رادیاتورها

برای راه اندازی شوفاژ ابتدا باید شیر ورودی رادیاتور را باز کنید تا آب وارد سیستم رادیاتورها شود. با این اقدام رادیاتورها روشن می شوند.

 

شیر رفت و برگشت را باز کنید

در این مرحله باید شیر رفت و برگشت را باز کنید برای این کار با آچار فرانسه کلاهک روی شیر رفت رادیاتورها را باز کنید و تا انتها بچرخانید. سپس با استفاده از آچار فرانسه شیر را تا انتها باز کنید. در ادامه شیر پایین رادیاتور را برخلاف جهت عقربه ساعت بچرخانید. در قسمت پایین شوفاژ یک شیر قرار دارد که با باز کردن آن آب از شوفاژ به سمت رادیاتور به جریان می افتد.

 

باز کردن شیر ترموستاتیک

برای تنظیم دمای رادیاتورها باید ترموستاتیک را بچرخانید. شیر ترموستاتیک دمای رادیاتور را براساس دمای محیط تنظیم می کند. روی کلاهک شیر ترموستاتیک از اعداد صفر تا پنج درج شده است و شما برای بالا و پایین بردن دما می توانید کلاهک را در بین این اعداد تنظیم کنید.

 

باز کردن شیر ترموستاتیک

 

هواگیری شوفاژ

مرحله هواگیری جزء مهم ترین مرحله راه اندازی شوفاژ محسوب می شود برای این کار کافیست تا شیر هواگیری شوفاژ را باز کنید و ظرفی در زیر شیر قرار دهید، مشاهده خواهید کرد که علاوه بر آب، هوای اضافه از رادیاتورها خارج می شود. در مرحله هواگیری، هوای داخل لوله ها و رادیاتور بیرون می آید در نتیجه مشکل گرم نبودن شوفاژ حل می شود. ولی اگر بعد از این مراحل نتیجه مورد نظر به دست نیامد باید شیر رفت را باز کنید.

 

صبر کنید رادیاتورها گرم شوند

برای گرم شدن رادیاتورها به زمانی حدود نیم ساعت نیاز دارید سپس دمای شوفاژ را روی حد متوسط تنظیم کنید.

 

قیمت رادیاتور در فروشگاه احمدی پاپپ : خرید رادیاتور ارزان

 

رادیاتور را خاموش کنید

برای روشن کردن شوفاژ باید شیر کنترل را باز کنید و برای خاموش کردن رادیاتورها هم باید شیر برگشت را ببندید و سپس به صورت نیمه، باز کنید. برای افزایش بازدهی شوفاژ بهتر است به چند نکته توجه داشته باشید که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم. رادیاتور باید متناسب با متراژ ساختمان باشد تا بتوانید بازدهی رادیاتورها را افزایش دهید. برای اینکه بتوانید از هدر رفت گرمای پشت رادیاتورها جلوگیری کنید بهتر است لایه ای از فوم یا عایق های مناسب را پشت دیواره رادیاتور قرار دهید. با این کار می توانید کارکرد رادیاتور را بهینه کنید.

شیر ترموستاتیک رادیاتور را نصب کنید چون با این کار از هدر رفت انرژی گرمایی جلوگیری می شود و می توان دمای رادیاتور را براساس سرمای محیط تنظیم نمود. برای گرم کردن فضاهای بزرگ به رادیاتور اضافی نیاز دارید و می توانید پره های شوفاژ را اضافه کنید، با این کار گرمای شوفاژ بیشتر شده و گرمای محیط افزایش پیدا می کند.

 

جمع بندی

قبل از فرا رسیدن فصل زمستان باید اقدام به راه اندازی و نصب وسیله گرمایشی نمایید و این موضوع در مورد شوفاژ از اهمیت زیادی برخوردار است چون نیاز به راه اندازی و سرویس دستگاه می باشد. راه اندازی شوفاژ را می توانید طی چند مرحله و با صبر و حوصله انجام دهید. هواگیری جزء مراحل مهم راه اندازی شوفاژ است به طوری که در طول سال باید چند بار انجام گیرد تا هوای موجود در داخل شوفاژ بیرون بیاید و محیط مورد نظر به صورت یکنواخت گرم شود.

 


بیشتر بخوانید: 

 

  1. بای‌پس پکیج چیست و چه کاربردی دارد؟
  2. آشنایی با بهترین و جدیدترین سیستم های گرمایشی
  3. گام به گام با مراحل راه اندازی شوفاژ در زمستان
  4. آموزش تنظیم شعله پکیج

 

درج نظر
مدیران سایت در اسرع وقت پاسخگوی تمامی درخواست های شما خواهند بود.